Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cum s-a produs revenirea lui Carlo Ancelotti la Real Madrid. Telefonul care a schimbat totul: ”Dacă nu era vorba de Real, nu pleca din Anglia!”

Cum s-a produs revenirea lui Carlo Ancelotti la Real Madrid. Telefonul care a schimbat totul: ”Dacă nu era vorba de Real, nu pleca din Anglia!”galerie foto

Real Madrid

Comentarii

Antrenorul italian Carlo Ancelotti, ultima oară pe banca echipei engleze Everton, va prelua conducerea tehnică a echipei Real Madrid, a anunţat, maţi, gruparea madrilenă

Carlo Ancelotti este noul antrenor al formaţiei Real Madrid. Italianul revine pentru un al doilea mandat pe Santiago Bernabeu: "Real Madrid CF anunţă că tehnicianul Carlo Ancelotti va fi antrenorul primei echipe a clubului pentru următoarele trei sezoane. Ceremonia semnării contractului va avea loc, miercuri, cu preşedintele clubului, Florentino Perez, la Real Madrid City, după care Ancelotti se va adresa presei de la ora 19.00, într-o conferinţă de presă online", a precizat clubul din capitala Spaniei.

La Real, Ancelotti îi va lua locul francezului Zinedine Zidane, care a părăsit clubul după un sezon în care Real Madrid nu a obţinut niciun trofeu.

Cum s-a produs revenirea lui Carlo Ancelotti la Real Madrid şi de ce Perez nu a insistat pentru Conte sau Pochettino

”A fost o oportunitate neaşteptată şi de nerefuzat” a mărturisit antrenorul italian, pentru site-ul oficial al lui Everton. Ancelotti a fost asul din mâneca lui Florentino Perez, care iniţial, după plecarea lui Zinedine Zidane, a vrut să-l aducă pe Massimiliano Allegri, scrie Bernabeudigital.

”Totul era parafat cu Allegri” susţine jurnalistul Alejandro Alonso, ”însă oferta de ultimă oră de la Juventus şi indecizia oficialilor de pe Concha Espina au schimbat lucrurile” mai explică acesta.

A fost momentul în care Florentino Perez a pus mâna pe telefon şi l-a sunat pe Ancelotti. Anton Meana, jurnalist la Cadena Ser, a anunţat în premieră informaţia în Spania, o informaţie care a căzut ca un fulger peste Valdebebas: ”Telefonul lui Florentino l-a bucurat nespus. Au fost 48 de ore hotărâtoare pentru viitorul lui Carlo, pentru că negocierile au avansat rapid. Ancelotti a transmis clubului că a primit acest telefon şi că nu poate refuza Real Madrid, iar englezii au început să-i caute deja înlocuitor, convinşi fiind de decizia tehnicianului” a explicat Meana, la Cadena Ser. ”Dacă nu era vorba de Real Madrid, Carlo nu pleca din Anglia, pentru că este un om de cuvânt” mărturiseşte un alt jurnalist iberic.

”Lui Florentino i-a plăcut mereu stilul elegant al lui Carletto. Un gentleman, pe teren şi în afara terenului. Este exact ceea ce vrea de la un antrenor, care în plus e aureolat şi de performanţele majore din cariera sa impresionantă” conchide şi Miguel Lleipo, un alt jurnalist iberic. Sosirea sa poate aduce linişte într-un vestiar care pare pe punctul de a exploda. Sergio Ramos are o situaţie incertă, iar foarte mulţi dintre jucători erau extrem de ataşaţi de Zidane. Este unul dintre motivele pentru care Real Madrid a renunţat la varianta Antonio Conte, una văzută drept o adevărată bombă cu ceas într-un grup de jucători sensibili la nou. O altă variantă luată în calcul de oficialii madrileni, Mauricio Pochettino, nu a fost niciodată una viabilă. Argentinianul este sub contract cu PSG, iar Real Madrid nu a vrut să compromită relaţia bună cu oficialii francezi, cu care vor trebui să negocieze transferul lui Kylian Mbappe Lotin, marea ţintă a lui Florentino Perez.

Carlo Ancelotti a mai antrenat echipa din capitala Spaniei, între 2013 şi 2015, când i-a succedat lui Jose Mourinho. Sub conducerea lui Ancelotti, Real a câştigat a zecea oară Liga Campionilor (după o finală cu Atletico Madrid), Cupa Spaniei (într-o finală cu FC Barcelona), Supercupa Europei (în faţa FC Sevilla) şi Cupa Mondială a cluburilor. Numai în campionat, rezultatele au fost mai slabe, doar locul 3 în sezonul 2013/2014 şi locul 2, în ediţia următoare.

De atunci, el a mai antrenat Bayern Munchen (iulie 2016-septembrie 2017), Napoli (iulie 2018-10 decembrie 2019). Din 22 decembrie 2019, Ancelotti a pregătit-o pe Everton, cu care a terminat sezonul 2020/2021 pe locul 10 în clasamentul Premier League.

El a mai antrenat echipele Reggiana, Parma, Juventus, Milan, Chelsea şi PSG. La Madrid, Ancelotti găseşte 11 jucători alături de care a mai lucrat: Sergio Ramos, Marcelo, Benzema, Varane, Nacho, Carvajal, Isco, Modric, Kroos, Casemiro şi Bale. Potrivit presei spaniole, italianul a acceptat un salariu mai mic la Real Madrid decât la Everton, din dorinţa de a reveni pe Santiago Bernabeu.

  • 119 meciuri are Ancelotti ca antrenor la Real Madrid. A pierdut doar 16 dintre ele
  • 322 de goluri a marcat Realul lui Carlo Ancelotti
  • Niciun alt antrenor din istoria Realului nu are un procentaj al victoriilor mai mare decât ”Carletto”
  • Bayern, Napoli şi Everton sunt echipele antrenate de Ancelotti după prima experienţă la Real Madrid
  • 4 trofee a cucerit cu Real Madrid, printre care şi UEFA Champions League

Afla mai multe despre: real madridcarlo ancelotti 

viewscnt
Articole similare