Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cum s-a produs ruptura dintre Cristiano Ronaldo şi Real Madrid: "M-aţi păcălit!"

Cum s-a produs ruptura dintre Cristiano Ronaldo şi Real Madrid: "M-aţi păcălit!"

Real Madrid

Comentarii

Revista BernabeuDigital dezvăluie astăzi, în exclusivitate, felul în care s-a produs ruptura dintre Cristiano Ronaldo şi Real Madrid. Citând surse din anturajul grupării merengue, jurnalistul Javier Martin Prieto dezvăluie adevăratele motive pentru care super-starul portughez s-a despărţit de echipa unde a scris istorie în ultimii 9 ani.

Cristiano Ronaldo este deja istorie la Madrid. Legendarul numar 7 de pe Santiago Bernabeu a semnat un contract pentru patru sezoane cu Juventus Torino şi va fi prezentat oficial, luni 16 iulie, la Torino. Cum a ajuns însă Cristiano să spună adio fotbalului spaniol şi Realului, rămâne un mister, mai ales că cele două părţi au ales să se despartă printr-un banal comunicat de presă.

Revista BernabeuDigital a intrat însă în posesia unor informaţii interne pe care jurnalistul Javier Martin Prieto le-a publicat astăzi. El explică, în mare,  motivele pentru care Cristiano şi Real Madrid şi-au spus adio, atât de brusc. Relaţia de iubire-ură dintre preşedintele Florentino Perez si miticul său jucător ar fi fost la baza celui mai spectaculos transfer din ultimii ani din fotbalul european. Iar totul ar fi început pe 13 iunie 2017, ziua în care Fiscul Spaniol l-a acuzat oficial pe Cristiano Ronaldo de fraudă fiscală. Cel mai bun marcator al Realului din toate timpurile a ajuns în aceeaşi zi în biroul preşedintelui Florentino Perez, căutând o rezolvare a situaţiei sale care tocmai devenise foarte delicată, în contextul în care, Fiscul din Spania cerea achitarea unui prejudiciu enorm sau pedeapsa cu închisoarea pentru Cristiano.

Super starul portughez ar fi cerut în acea zi protecţie maximă din partea clubului său, adică a solicitat acelaşi tratament de care s-a bucurat Lionel Messi din partea Barcelonei, într-o situaţie similară. Florentino Perez, departe de a se transforma pe loc în partizanul său, şi-ar fi dat acceptul ca imediat, clubul să emită un comunicat de presă pentru susţinerea celui mai important fotbalist al clubului. A fost însă un gest singular şi minor în viziunea fotbalistului şi a anturajului său, gest pe care Cristiano Ronaldo nu l-a apreciat mai ales că încă din 2012 atrăsese atenţia că nu se simte suficient de iubit şi de protejat de către Real Madrid. Fotbalistul ar fi dorit ca Real Madrid să se transforme în toată această situaţie de criză în cel mai mare aliat al său, în special pentru că se simţea nevinovat.

Câteva zile mai târziu, pe 16 iulie, Cristiano şi Florentino s-au întâlnit din nou, iar de această dată, lusitanul i-a reproşat în mod direct preşedintelui atitudinea clubului, care în opinia sa era complet diferită de cea pe care rivala din Catalunya o avusese faţă de Leo Messi în exact aceeaşi situaţie. "A fost o discuţie aprinsă în urma careia ambele părţi au plecat cu un gust amar" susţine Bernabeudigital.

"M-aţi păcălit! Vreau să plec de la Real Madrid!"

Discuţia dintre Cristiano şi preşedintele "albilor" ar fi fost atât de aprinsă, încât a fost auzită de multă lume pe holurile de pe Concha Espina. "S-a discutat intes despre doua subiecte delicate: politica societăţilor din Spania şi plata impozitelor" scrie BernabeuDigital, care subliniază că starul portughez a reproşat conducerii că nu l-a informat corect despre cum ar fi trebuit să se comporte în Spania, în relaţia cu Fiscul. Florentino Perez s-a trezit brusc într-unul din rarele momente în care şi-a pierdut cumpătul şi i-a explicat fotbalistului că toată aceasta situaţie este strict o problemă personală. La scurt timp distanţă, prin intermediul agentului său, Jorge Mendes, Cristiano a apărut pe prima pagină a cotidianului portughez A BOLA, care titra: "Cristiano vrea sa plece de la Real Madrid!". Florentino Perez a fost de neclintit: 1 miliard de euro, atât cât era clauza de reziliere a contractului, sau nimic.

Sfătuit de agentul său, Cristiano a decis că cel mai bine pentru el este să rămână la Real Madrid cel puţin pentru încă un sezon, însă a cerut o mărire de salariu, mai ales ca anticipa faptul că va trebui să ajungă la un acord cu Fiscul Spaniol şi va trebui să platească o sumă importantă de bani pentru a primi pedeapsa minimă. Clubul i-a refuzat-o însă destul de rapid, transmţiându-i agentului său că "nu e momentul pentru o astel de discuţie".

Cu toate acestea, după un sezon remarcabil şi al cincilea Balon de Aur din cariera sa, Cristiano ar fi primit promisiunea unor negocieri din partea oficialilor merengue. Sursa citată susţine că fotbalistul ar fi solicitat un salariu de 40 de milioane de euro net pe an, considerând că diferenţa faţă de Lionel Messi (35 de milioane de euro plus prima de reînnoire a contractului) şi Neymar (41 de milioane net) este prea mare. Real Madrid ar fi răspuns cu 30 de milioane pe an, exact suma pe care Cristiano Ronaldo ar urma să o încaseze acum la Juventus. Clubul a considerat solicitarea starului portughez drept una excesivă, ţinând cont de vârsta sa şi de contractul care oricum era în plină desfăşurare până în 2021.

Episodul Kiev: decisiv

Totul părea să intre totuşi pe un făgaş normal, până la episodul Kiev, în care Cristiano Ronaldo a mărturisit imediat după meci ca "a trăit o perioadă frumoasă la Real Madrid" lăsând să se înţeleagă că va părăsi gruparea blanco în această vară. Portughezul era în continuare furios pe pasivitatea clubului şi pe ameninţarea numită Neymar, marele vis al preşedintelui şi numele vechiculat de presa iberică aproape zilnic pentru un eventual transfer la Real Madrid.

A fost momentul în care s-a produs ruptura definitivă. Figura lui Cristiano de la finalul partidei de la Kiev spunea totul. Descompus, trist, afectat. Iar Real Madrid i-a deschis definitiv uşa din acel moment, Florentino Perez fiind convins că nu mai poate permite niciun compromis în situaţia celui mai important fotbalist al său. Pe fir a intrat Juventus, prin intermediul agentului Jorge Mendes, care a promis că va obţine o sumă "modică" de transfer, dacă actuala campioană a Italiei se decide să-l cumpere. Italienii au fost de acord, cu condiţia ca suma să nu depăşească 100 de milioane de euro. Şi, asa a fost.

· 438 de meciuri are Cristiano Ronaldo la Real Madrid
· 450 de goluri marcate
· 120 de pase de gol
· 16 trofee a câştigat pe Santiago Bernabeu
· 4 Baloane de Aur la Real Madrid

Afla mai multe despre: cristiano ronaldoreal madridjuventus torino 

viewscnt
Articole similare