Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cum să compari online ofertele de furnizare gaze naturale?

Cum să compari online ofertele de furnizare gaze naturale?

Diverse

Comentarii

A trecut deja 1 an de la momentul liberalizării pieţei de gaze naturale în România. Pentru consumatorii casnici, este o oportunitate de a alege furnizorul şi de a plăti cât mai puţin, dar şi de a avea parte de servicii cât mai bune la partea de comunicare, birocraţie minimă, comoditate în transmitere index etc.

În urma liberalizării pieţei, preţurile pentru furnizarea gazelor naturale la clienţii casnici nu mai sunt reglementate de către Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), ci se formează liber pe piaţă, în funcţie de cerere şi ofertă.

Fiecare consumator trebuie să analizeze ofertele furnizorilor autorizaţi ANRE şi să aleagă cea mai bună opţiune pentru profilul său de consum. Un contract de furnizare a gazelor naturale în regim concurenţial se poate încheia extrem de simplu, direct de pe internet.

Cum decizi care furnizor şi care ofertă ţi se potriveşte?

Internetul este de mare ajutor! La fel ca atunci când cauţi o oferă de telefonie mobilă, un bilet de avion sau un smartphone, poţi compara ofertele în mediul online, înainte de decizia de achiziţie. Astfel, foloseşti un comparator oferte-tip de furnizare a gazelor naturale şi vezi ce ţi se potriveşte. Cei de la ANRE găzduiesc pe website-ul propriu un foarte util comparator oferte-tip de furnizare a gazelor naturale.

Poţi calcula ce ofertă este mai avantajoasă pentru tine. Nu contează în ce regiune a ţării locuieşti, orice furnizor poate semna un contract cu tine. Fiecare are politica proprie de preţuri, la care se adaugă preţurile reglementate pentru transport gaze şi alte servicii de sistem (preţuri identice la toţi furnizorii). Încă acele preţuri diferite pentru gaz natural în sine fac diferenţa!

Atenţie, nu te rezuma totuşi exclusiv la preţ. Caută informaţii despre furnizorul pe care îl alegi, asigură-te că este o companie de încredere, cu o bună imagine online şi care în acelaşi timp îţi oferă metode moderne de încheiere contract online, de transmitere facturi, comunicare index şi alte servicii ce ţin de relaţia client - furnizor.

În ceea ce priveşte preţurile la furnizarea de gaze naturale, acestea pot fi diferite chiar şi la acelaşi furnizor. Alege dintre mai multe tipuri de oferte, cu diferite valori ale preţului la gaz natural şi diferite valori ale abonamentului zilnic perceput, dacă este cazul. Calculează un scenariu, vezi cât ai consumat în ultimele luni şi compara preţurile în mod real! De obicei, furnizorii promit pentru noile contracte un preţ garantat pentru o perioadă de timp - studiază şi această variantă.

Mai departe, în mod real, preţurile vor varia în funcţie de preţurile de pe piaţa de tranzacţionare gaze naturale. Însă fiecare furnizor va caută să îşi respecte politica de preţ pe termen lung. Dacă noile condiţii nu te mai mulţumesc, poţi cerceta iar online să vezi dacă un alt furnizor are o ofertă mai bună pentru tine. Schimbările nu au costuri şi se fac exclusiv în plan de contractare, nu şi în zona tehnică (instalaţia de gaz nu suferă nicio modificare).

Afla mai multe despre: liberalizare 

viewscnt
Articole similare