Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cum se apără FR Gimnastică în războiul cu Drăgulescu. Comunicat oficial

Cum se apără FR Gimnastică în războiul cu Drăgulescu. Comunicat oficial

Gimnastică

Comentarii

Federaţia Română de Gimnastică a precizat, joi, într-un comunicat, că nu poate încălca regulamentele naţionale şi internaţionale pentru a-l înscrie pe sportivul Marian Drăgulescu cu o afecţiune cardiacă, fără aviz medical de la INMS, la Campioantele Europene de la Glasgow.

"În data de 11 iunie 2018, sportivul Marian Drăgulescu a suferit o intervenţie cardiologică la spitalul Monza în urma căreia s-a prezentat la Institutul Naţional de Medicină Sportivă (INMS), unicul organism naţional care poate emite avizul medical de participare a oricărui sportiv din lotul naţional la activitatea de performanţă

În urma examinărilor medicale, în data de 25-26 iunie 2018, INMS a evaluat starea de sănătate a sportivului, recomandând reluarea gradată a efortului (“fără efort fizic intens şi sub supraveghere medicală timp de două săptămâni”), precum şi recontrol cardiologic la o lună de la intervenţia avută la spitalul Monza, cu recomandarea de a aduce/trimite rezultatele recontrolului cardiologic la INMS.

În data de 13 iulie 2018, sportivul s-a prezentat la recontrol de o lună la medicul curant, trimiţând rezultatul la INMS în data de 16 iulie 2018.

<Coroborând rezultatele investigaţiilor efectuate în INMS cu cele aduse de sportiv şi cu Recomandările Europene privind participarea sportivilor la competiţii, considerăm că, aşa cum se precizează în scrisoarea medicală, sportivul poate iniţia antrenamente uşoare, sub strictă supraveghere medicală şi creştere gradată a volumului şi intensităţii efortului… În cazul în care nu apar incidente în antrenament, sportivul se va prezenta la interval de 3 luni de la intervenţie la medicul curant pentru reevaluare. Cu acest rezultat, revine în INMS pentru obţinerea avizului de participare la competiţii>, a precizat INMS în adresa transmisă Federaţiei Române de Gimnastică, în urma întrunirii Comisiei de Expertiză Medico-Sportivă,din data de 17 iulie 2018.

Faptul că sportivul Marian Drăgulescu doreşte să participe la Campionatele Europene sub semnătură proprie nu exonerează FRG de răspundere.

Federaţia Română de Gimnastică şi-ar fi dorit prezenţa în echipă a lui Marian Drăgulescu pentru Campionatele Europene, însă nu poate încălca regulamentele naţionale şi internaţionale pentru a înscrie un sportiv cu o afecţiune cardiacă, fără aviz medical de la INMS. De altfel, FRG şi COSR au achitat toate costurile de investigaţii şi intervenţie cardiacă, fapt ce reflectă interesul instituţiilor sportive pentru recuperarea lui.

Indiferent câte eforturi a făcut Federaţia Română de Gimnastică, este evident că sportivul Marian Drăgulescu caută permanent culpabilizarea FRG. Deşi membru al Comitetului Executiv FRG şi în cunoştinţă de cauză cu deciziile acestuia şi cu regulamentele care guvernează activitatea sportivă, Marian Drăgulesu a făcut permanent declaraţii şi acţiuni care afectează imaginea FRG (prin plângeri prealabile cu privire la legalitatea alegerilor FRG, opinii juridice, reclamaţii, etc.), încălcând de mai multe ori prevederile Codului de Disciplină FRG. Cu toate acestea, Federaţia Română de Gimnastică a dorit o comunicare permanentă cu sportivul Marian Drăgulescu şi este deschisă oricăror solicitări de natură să clarifice orice situaţie", se arată în comunicatul FR Gimnastică.

Afla mai multe despre: marian dragulescufrgscandal 

viewscnt
Articole similare