Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cum va arăta fotbalul după Coronavirus. Predicţii sumbre, Messi şi Ronaldo în mare pericol

Cum va arăta fotbalul după Coronavirus. Predicţii sumbre, Messi şi Ronaldo în mare pericolgalerie foto
Comentarii

Un avocat din Anglia crede că lumea fotbalului se va schimba complet la finalul crizei provocate de COVID-19, mai ales dacă aceasta se prelungeşte după 1 iunie

Cotidianul The Sun a stat de vorbă cu Richard Cramer, un cunoscut avocat din zona sportului din Marea Britanie. Acesta are un scenariu sumbru legat de viitorul fotbalului.

"Toţi banii care intră în fotbal, de la sponsori, drepturi tv şi toţi ceilalţi, sunt în pericol să scadă vertiginos. La capătul acestei crize, va fi o ajustare serioasă în jos. Toţi cei menţionaţi vor plăti mai puţin către fotbal, iar consecinţa va fi că salariile ridicol de mari de astăzi nu vor mai exista. Dacă normalitatea, aşa cum o ştim astăzi, nu va reveni în cel mult două luni, fotbalul se va schimba pentru totdeauna.

Să luăm exemplul Sky (n.r. Sky Sports, deţinătorul de drepturi tv al Premier League în Marea Britanie). Dacă numărul de abonamente scade, vor câştiga mult mai puţini bani. În acel moment, devine firesc să ceară renegociere şi să nu mai ofere sumele ameţitoare pe care le-a plătit până acum pentru drepturile tv", a spus Cramer.

La finalul sezonului 2018/2019, cele 20 de cluburi din Premier League au primit din partea deţinătorilor de drepturi tv suma de 2,8 miliarde de euro, care s-a împărţit între cele 20 de cluburi participante.

Situaţia va fi şi mai dramatică în celelate ţări din Europa. În România sunt deja probleme, dar campionatele puternice de pe continent sunt şi ele grav afectate. Dacă teoria lui Cramer este corectă, Juventus, club afectat serios de căderea la bursă din cauza Coronavirus, va fi în imposibilitatea de a-i achita lui Cristiano Ronaldo un salariu anual net de 33 de milioane de euro.

În aceeaşi situaţie este şi Messi, care primeşte de la Barcelona 40 de milioane de euro pe sezon.

Afla mai multe despre: salariifotbalcoonaviruscriza financiaradrepturi tv 

viewscnt
Articole similare