Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cupa Mondială nu va avea un impact de durată asupra industriei berii din Rusia

Cupa Mondială nu va avea un impact de durată asupra industriei berii din Rusia

Cupa Mondială

Comentarii

Mii de suporteri din întreaga lume vor inunda vara aceasta barurile şi berăriile din Rusia însă Cupa Mondială nu va avea decât un impact de scurtă durată asupra unui sector aflat în declin de mai mulţi ani, transmite AFP.

Rusia ocupă locul 14 în lume în funcţie de consumul de alcool per capita, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Însă în timp ce votca joacă un rol important în viaţa ruşilor, în cazul berii Rusia ocupă abia locul 32 la nivel mondial, potrivit unui studiu realizat în 2016 de producătorul japonez de bere Kirin.

Motivele pentru care în prezent ruşii beau mai puţină bere decât la începutul anilor 2000 au legătură cu restricţiile impuse vânzării şi publicităţii, majorării taxelor şi crizelor care a afectat puterea de cumpărare. Punctul de cotitură a fost în 2011 când, din punct de vedere legal, berea a fost clasificată ca băutură alcoolică astfel că i s-au impuse numeroase restricţii: interzicerea vânzării în timpul nopţii, la chioşcurile de stradă sau în volume mari.

Numai în perioada de după 2013 piaţa berii din Rusia s-a contractat cu peste 24% şi ar urma să piardă alte 11% până în 2022, potrivit estimărilor firmei de cercetare de piaţă Euromonitor.



"Între 2007 şi 2017, taxele pe bere au crescut de aproape 10 ori. La aceasta se adaugă situaţia macroeconomică nefavorabilă care a influenţat evoluţia pieţei", constată Pavel Yerankevich, director de dezvoltare la Baltika, cea mai mare marcă de bere din Rusia, parte din grupul danez Carlsberg. Potrivit lui Yerankevich, Rusia riscă să mergă prea departe cu măsurile destinate să împiedice consumul în exces de alcool, care face totuşi ravagii în Rusia. "Trebuie să găsim un compromis, pe de o parte să punem în practică măsuri rezonabile pentru a reduce abuzul de alcool, iar pe de altă parte să nu creăm obstacole artificiale pentru dezvoltarea companiilor", a spus Yerankevich.

Afla mai multe despre: campionatul mondialrusiaberestudiu 

viewscnt
Articole similare