Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cupa României pică din nou pe planul doi la FCSB! Şase eliminări ruşinoase suferite de roş-albaştri în "era" Becali

Cupa României pică din nou pe planul doi la FCSB! Şase eliminări ruşinoase suferite de roş-albaştri în "era" Becaligalerie foto

Cupa României

Comentarii

FCSB va juca în această seară, în direct pe TelekomSport 1, meciul din optimile Cupei României contra Dunării Călăraşi. Problemele de lot survenite din cauza multiplelor accidentări îi dau mari bătăi de cap lui Nicolae Dică, obligat să folosească mai mulţi jucători de la echipa secundă.

Antrenorul vicecampioanei este obligat să folosească o formulă experimentală, formată din mulţi jucători tineri, fără experienţă la nivel înalt. Problemele cele mai importante sunt la nivelul liniei defensive, acolo unde FCSB nu mai are niciun fundaş central veritabil. Mihai Bălaşa, Marko Momcilovic, Bogdan Planic, Alexandru Stan, Mihai Pintilii şi Ovidiu Popescu sunt jucătorii pe care Dică nu se mai poate baza în următoarea perioadă.

23 de Cupe ale României are în palmares FCSB

În acest context, Nicolae Dică va apela la serviciile unor jucători care nu au prins foarte multe minute în această stagiune, punând din nou Cupa României pe locul secund, aşa cum s-a întâmplat în ultimii ani la formaţia roş-albastră. Bucureştenii nu vor avea deloc un meci uşor la Călăraşi. Partida se dispută cu casa închisă şi, în premieră pentru oraşul de pe malul Dunării, în nocturnă.



Cele mai ruşinoase eliminări din Cupa României pentru FCSB
Vicecampioana are un trecut plin de surprize în această competiţie, fiind eliminată de mai multe ori de echipe mult mai slab cotate.

2005/06 - eliminată de Rapid 2 (0-0, 7-8 d.p.)
În 2005, gruparea roş-albastră era eliminată surprinzător de Rapid 2, echipă ce activa la acel moment în liga secundă. Eliminarea s-a produs în 16-imile competiţiei după 120 de minute fără gol. S-a ajuns la loviturile de departajare, unde s-a mers cap la cap pana la 7-7, moment în care Mihai Neşu a ratat, iar Negruţ a transformat de la punctul cu var. Campioana României de atunci a folosit formula de bază, dar nu a putut trece de divizionara secundă. Echipa juca în acea perioadă dubla cu norvegienii de la Valerenga, meciul de cupă fiind disputat între cele două manşe.



2008/09 - eliminată de Sportul Studenţesc (0-2)
La trei ani după eşecul ruşinos cu Rapid 2, FCSB a suferit o nouă înfrângere neaşteptată în Cupa României. Sportul Studenţesc, echipă aflată atunci la jumătatea clasamentului în liga secundă, o elimina pe FCSB în primul meci disputat de bucureşteni în competiţie. Costin Curelea şi Dacian Varga reuşeau să marcheze pentru o victorie surprinzătoare, dar total meritată a ”găştii nebune”. Antrenorul de atunci, Marius Lăcătuş, s-a bazat pe o formaţie cu multe rezerve. Partida din cupă s-a disputat înainte de meciul pierdut de roş-albaştrii în Champions League contra celor de la Olympique Lyon, scor 3-5.

2011/12 - eliminată de Poli Timişoara (0-2)
După alţi trei ani de la ultima eliminare total neaşteptată, a urmat un nou meci nefericit pentru bucureşteni. Echipa, antrenată pe atunci de Ilie Stan, pierdea în optimi, 0-2 cu Poli Timişoara, echipă ce activa în liga secundă. Goga şi Ricketts au înscris atunci pentru ”violeţi” în faţa unui stadion arhiplin. Ilie Stan folosea în acea partidă un prim 11 format atât din jucători de bază, cât şi din jucători mai puţin folosiţi. Cu doar o săptămână înainte de acest meci, FCSB suferea una dintre cele mai grele înfrângeri în cupele europene, 0-5 cu Maccabi Haifa în grupele Uefa Europa League.



2012/13 - eliminată de Concordia Chiajna (0-0, 3-4 d.p.)
La doar un an după eşecul cu Poli Timişoara, roş-albaştrii au suferit o nouă înfrângere ruşinosă pe terenul Concordiei Chiajna, după loviturile de departajare. Florin Niţă, condus de pe bancă de Laurenţiu Rechecampf, reuşea să pareze şuturile lui Alex Chipciu şi Cristi Tănase, eliminând încă din 16-imile Cupei României liderul de atunci al campionatului. Ilie Stan a folosit o echipă formată mai mult din rezerve. Meciul venea după o serie de rezultate foarte bune în Europa League, roş-ablaştrii fiind lideri în grupa lor.



2016/17 - eliminată de CS Mioveni (1-1, 4-5 d.p.)
În 2016, FCSB reuşea din nou contraperformanţa de a părăsi Cupa României încă din 16-imi, fiind eliminată de o altă divizionară secundă, CS Mioveni. Timpul regulamentar s-a încheiat fără gol, iar în prelungiri s-a marcat de două ori. Mioveni deschidea scorul prin Nilă în minutul 95, iar Achim reuşea egalarea în minutul 114. Meciul a ajuns la loviturile de departajare, moment în care presiunea şi-a spus cuvântul, iar Boldrin şi De Amorim au tras mult peste poartă. Laurenţiu Rechecampf a apelat la un prim 11 format din jucători cu puţine minute în acel sezon. FCSB fusese eliminată în acel an şi din preliminarile Champions League, după înfrângerile cu Manchester City (0-5, 1-0). Echipa a ajuns în grupele Europa League, acolo unde au terminat pe ultimul loc în grupă după Osmanlispor, Villarreal şi FC Zürich.



2017/18 - eliminată de FC Hermannstadt (0-3)
Una dintre cele mai ruşinoase eliminări este cu siguranţă cea de sezonul trecut, de la Sibiu. FC Hermannstadt o elimina pe FCSB cu 3-0, după un meci disputat pe un teren extrem de greu. Meciul fusese iniţial amânat din cauza condiţiilor meteo nefavorabile şi a stării deplorabile a gazonului. Rusu, cu o dublă, şi Blănaru reuşeau să o elimine în mod surprinzător pe FCSB din sferturile de finală ale Cupei României. Ulterior, sibienii au jucat finala, pierdută în faţa Universităţii Craiova. Nicolae Dică a folosit la Sibiu echipa de bază, dar nu au reuşit să se califice în semifinalele competiţiei. FCSB fusese eliminată şi din Europa League, după dubla cu Lazio (1-0, 1-5).



FCSB va incerca în această seară, la Călăraşi, să evite o nouă eliminare timpurie din Cupa României, însă Nicolae Dică va avea mari dificultăţi în a alcătui un prim 11 cu care să se califice mai departe, în sferturile de finală.

articol scris de Cristian Pintea

 Galerie foto

Afla mai multe despre: eliminarecupa romanieitop 

viewscnt
Articole similare