Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Curg laudele pentru Cosmin Olăroiu. Cuvinte emoţionante de la căpitanul echipei: ”Spiritul său de lider ne-a ghidat spre titlu”

Curg laudele pentru Cosmin Olăroiu. Cuvinte emoţionante de la căpitanul echipei: ”Spiritul său de lider ne-a ghidat spre titlu”
Comentarii

La câteva zile de la succesul istoric înregistrat în Superliga Chineză, Cosmin Olăroiu continuă să fie în prim planul presei de la Beijing.

De această dată, a fost rândul căpitanului echipei, Wu Xi. Cel mai important jucător de la Jiangsu Suning a explicat pentru agenţoa Xinhua, care au fost factorii determinanţi în câştigarea acestui titlu, unic în istoria lui Jiangsu Suning:

”În primul rând, susţinerea preşedintelui Zhang Jindong, care ne-a fost mereu alături. Coeziunea echipei, desigur a jucat un rol important. Spiritul de lider al antrenorului Cosmin Olăroiu şi al staffului său, care ne-au condus ireproşabil. Desigur, susţinerea fanilor, care au fost mereu alături de noi în aceste clipe grele. Şi nu în ultimul rând, experienţa şi rolul extraordinar al jucătorilor străini” a spus Xi, pentru sursa citată.

El a trecut şi la exemple concrete: ”Eder este un fotbalist excepţional, iar Joao Miranda are experienţă uriaşă, evaluează foarte bine fazele în timpul unui meci şi este un lider de echipă” a mai spus Wu Xi, căpitanul formaţiei Jiangsu Suning. 

Olăroiu a învins cu Jiangsu Suning pe Guangzhou Evergrande, scor 2-1, în returul finalei campionatului Chinei. În retur, a fost 0-0. Oli a adus primul titlu din istoria clubului Jiangsu Suning şi a spus, în exclusivitate la Telekom Sport, că performanţa echipei nu e una întâmplătoare pentru că elevii săi au pierdut doar două meciuri din ultimele peste 20.

”E un sentiment nou. La Jiangsu nu eram favoriţi, iar bucuria e cu atât mai mare. Le spuneam jucătorilor că despre asta e fotbalul, în sport şi în ce facem în viaţă. Eram o echipă cu probleme, o echipă aflată într-un moment dificil, când am plecat la drum. Gândurile noastre erau de a ne califica, de a trece de prima parte a competiţiei. După primul meci din semifinale ne-am dat seama, ştiam că nu e întâmplător. Noi avem un an şi trei luni în care am pierdut doar trei meciuri. Nu a fost întâmplător, rezultatele noastre au o bază. Totul e uriaş, surprinzător pentru toată lumea. Noi am venit cu mai multe decât valoarea lor.

Pentru noi, faptul că am terminat în primele patru anul trecut a fost o perfromanţă. E meritul şi al antrenorului, al staff-ului, sunt mulţi factori. Nu suntem noi cei care jucăm, nu suntem cei decisivi. Aducem un aport, nu e tot timpul decisiv. Jucătorii sunt cei care joacă, ei vin cu ambiţie, dăruire, determinare. Am jucat 20 şi ceva de meciuri şi am pierdut două, şi pe majoritatea le-am câştigat în faţa echipelor favorite. Cred că am câştigat pe merit” a mărturisit Oli, la Telekom Sport.

Afla mai multe despre: cosmin olăroiu 

viewscnt
Articole similare