Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Curioasa poveste a lui "Mitică" Cardoso: "De când eram mic am avut puţină confuzie în cap". Amintirile legate de Steaua - Napoli 3-3 şi fotbalistul român pe care l-a avut idol

Curioasa poveste a lui "Mitică" Cardoso: "De când eram mic am avut puţină confuzie în cap". Amintirile legate de Steaua - Napoli 3-3 şi fotbalistul român pe care l-a avut idol

Gaz Metan Mediaș

Comentarii

Nicolao Manuel Dumitru Cardoso sau "Mitică", aşa cum a fost poreclit atunci când a venit cu Napoli să joace împotriva Stelei, are o poveste cu totul şi cu totul specială. Născut în Suedia, din tată român şi mamă braziliancă, "Mitică" Cardoso a crescut în Italia, acolo unde a şi început fotbalul. În plus, soţia atacantului de la Gaz Metan este daneză.

"E o istorie unică, cred, dar de când eram mic am avut puţină confuzie în cap, că nu ştii de unde eşti cu adevărat. Dar acum cred că e ceva unic, frumos, că ai o legătură cu patru ţări, ştii cultura a patru ţări şi asta te ajută să fii un om mai bun cred.

Nu mă aşteptam, dar cred că m-a ajutat şi limba, m-a ajutat că mai ştiu alte limbi, cu portughezii vorbesc portugheză, cu alţii engleză, cu Roberto Romeo italiană şi eu sunt un om care se adaptează foarte repede", a spus Nicolao Dumitru, pentru Telekom Sport.

"Steaua - Napoli a fost un meci nebun"

Dumitru şi-a adus aminte de Steaua - Napoli 3-3, meci în care a fost rezervă la italieni: "A fost un meci nebun pentru Steaua, că era 3-0 pentru ei, dar când ai jucători precum Cavani şi Lavezzi se poate schimba meciul în fiecare moment.

A fost foarte frumos (n.r. - să joace cu Cavani şi Lavezzi), fiecare zi e ca la şcoală. Poate că acum (n.r. - Cavani) s-a schimbat dar mi-aduc aminte de un copil care avea 22 de ani, ambiţie mare şi o mentalitate incredibilă. Era un adevărat exemplu, cum trebuie să aibă mentalitatea un jucător. După aia era Lavezzi care era cel mai talentat din echipă".

"Îmi plăcea foarte mult de Mutu, chiar a fost Il Fenomeno"

Nicolao Dumitru a mărturisit că a fost un mare fan al lui Adrian Mutu, în copilărie.

"Îmi aduc aminte de el ca jucător, era un jucător care îmi plăcea foarte mult. Eu am crescut la Empoli, e foarte aproape de Firenze, am fost de două trei ori să vedem meciurile şi îmi plăcea foarte mult cum juca. Ca antrenor nu-l cunosc, dar e un personaj mare în România şi e un exemplu. Chiar a fost Il Fenomeno, normal, dar nu numai la Fiorentina, ci în toată cariera. În Serie A, dar nu în Serie A care e acum, Seria A era mai grea. Toată lumea ştie că era mai puternică, era mai greu să faci 100 de goluri în 2008-2007 decât acum", a mai spus Dumitru Cardoso, în interivul oferit pentru Telekom Sport.

Nicolao Manuel Dumitru Cardoso a intrat în atenţia presei de la noi în urmă cu aproape un deceniu, atunci când Napoli l-a transferat de la Empoli pentru 1,5 milioane de euro. La gruparea italiană, el a adunat însă doar 12 partide şi a fost împrumutat rând pe rând la Ternana, Cittadella, Urbs Reggina, Veria, Latina Calcio, Nottingham Forest, pentru ca în vara anului 2017 să fie cedat gratis la Alcorcon. Ulterior, el a mai evoluat la Gimnastic şi Livorno.

Afla mai multe despre: cardoso 

viewscnt
Articole similare