Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Curs UEFA de incluziune şi antidiscriminare pentru arbitrii români

Curs UEFA de incluziune şi antidiscriminare pentru arbitrii români

FRF

Comentarii

Arbitrii din Liga 1 şi Liga 2 au participat, luni, la un curs online organizat de UEFA în colaborare cu CCA, al cărui obiectiv principal a fost de a prezenta valorile fotbalului european şi modul cum acestea se aplică în activitatea oficialilor de jocuri, informează frf.ro.

La workshop-ul deschis de preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, au mai participat şi au luat cuvântul Sara Holmgren, responsabil al programului UEFA Diversitate şi Incluziune, Hugh Dallas, membru în Comisia de Arbitri UEFA, Michelle Uva, fost vicepreşedinte UEFA, şi Kyros Vassaras, preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor.

”Arbitrii trebuie să fie, la rândul lor, un model pentru ceilalţi atât în teren, cât şi în afara lui. Comportamentul trebuie să fie unul adecvat indiferent de context”, a spus arbitrul Radu Petrescu la finalul cursului.

”Acum, pentru mine, valorile UEFA sunt mai clare ca oricând. Sunt conştient că în acest rol de arbitru trebuie să te documentezi bine înaintea unui joc nu doar cu privire la prestaţiile de pe teren, ci şi şi cu privire la cultura şi particularităţile fiecărei ţări în care ne aflăm. Trebuie să fim responsabili pentru acţiunile, limbajul şi comportamentul nostru la jocuri”, a punctat arbitrul Sorin Costreie.

”A fost un curs util pentru toţi participanţii. Trebuie să recunoaştem impactul pozitiv pe care diversitatea îl aduce în sport şi să implementăm strategii prin care să oferim tuturor şanse egale. Trebuie să promovăm fotbalul în spiritul fair play-ului, al respectului şi înţelegerii, fără niciun fel de discriminare. Feedback-ul din partea arbitrilor români care au participat la curs a fost unul foarte bun, deja avem în plan introducerea acestei teme în cursurile pentru toate categoriile de arbitri”, a precizat Kyros Vassaras, preşedintele CCA.

Afla mai multe despre: arbitricursfrfliga 1liga 2 

viewscnt
Articole similare