Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cursa continuă! Halep e în optimi la Indian Wells, după o victorie muncită cu Dolehide! Cine urmează pentru Simona

Cursa continuă! Halep e în optimi la Indian Wells, după o victorie muncită cu Dolehide! Cine urmează pentru Simona

Tenis

Comentarii

Cursa Simonei Halep pentru trofeul de la Indian Wells continuă, după ce liderul mondial a trecut de Caroline Dolehide (165 WTA) în turul 3, scor 1-6, 7-6(3), 6-2.

Sportiva de 19 ani din SUA a început excelent meciul şi şi-a adjudecat primul set la 1, după 33 de minute, însă Halep a reintrat în meci şi a reuşit să ducă partida în decisiv după o a doua manşă extrem de disputată, dar în care a fost mereu la conducere. Halep a ţinut de această dată pasul cu adversara, iar la 3-2 a reuşit primul ei break în acest meci, după ce în pauza anterioară i-a solicitat sfatul antrenorului Darren Cahill. Australianul i-a cerut mai multă agresivitatea cu lovitura de rever şi o mai bună poziţionare în teren, iar Halep s-a desprins mai întâi la 4-2, apoi, după rebreak-ul rivalei, la 5-3. La acest scor a servit pentru set, dar nu a putut să-l închidă. Mai mult, Dolehide a egalat la 5, iar setul a mers în tie-break, în care Halep a servit foarte bine şi şi-a pierdut doar o dată serviciul, reuşind să închidă cu 7-6 (3), după încă 65 de minute, iar din acel moment nu s-a mai pus problema învingătoarei.

Eliberată de tensiune, Halep s-a descătuşat în decisiv şi a închis rapid meciul. Simona s-a desprins la 3-0 cu dublu break, după care s-a relaxat puţin şi s-a mulţumit să-şi conserve avantajul şi şi-a adjudecat în cele din urmă decisivul cu 6-2, după 31 de minute.    

 

În optimi, Halep o va întâlni pe Qiang Wang (55 WTA), după ce chinezoaica a reuşit o surpriză în turul 3 şi a eliminat-o pe Kristina Mladenovic (15 WTA), după o victorie extrem de clară, 6-1, 6-2.

Calificarea în optimile de finală este recompensată la Indian Wells cu un premiu 88.135 de dolari şi cu 120 de puncte WTA.

Simona Halep a câştigat ediţia din 2015 a turneului de la Indian Wells, iar anul trecut a fost eliminată în turul al treilea, de jucătoarea franceză Kristina Mladenovic, cu scorul de 6-3, 6-3.


Simona Halep, locul I WTA, va evolua, luni, după ora 00.00, cu jucătoarea americană Caroline Dolehide, locul 165 WTA, beneficiară a unui wild card, în turul al treilea al turneului de la Indian Wells.

Această partidă este a treia pe arena principală. Înainte, începând de duminică, de la ora 21.00, se vor desfăşura meciul feminin Petra Kvitova (Cehia) - Amanda Anisimova (SUA), partida masculină Taro Daniel (Japonia) - Novak Djokovici (Sebia), dar şi partida dintre Roger Federer şi Federico Delbonis, întrerupt de ploaie la 6-3, 2-2.

Tot luni va evolua şi Monica Niculescu la dublu. Ea şi coechipiera ei Andrea Hlavackova, favoritele numărul 5, vor da piept, în ultima partidă de pe terenul 5, cu cuplul Shuko Aoyama/Zhaoxuan Yang (Japonia/China), în turul al treilea al probei de dublu feminin.

La dublu masculin, echipa Horia Tecău/Jean-Julien Rojer, cap de serie numărul 6, joacă la turneul de 1.000 de puncte în meciul din turul I cu perechea Ryan Harrison/Max Mirnîi (SUA/Belarus), programat duminică, de la ora 21.00.

Afla mai multe despre: halepdolehideindian wellsturul 3 

viewscnt
Articole similare