Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cursa de adio pentru Fernando Alonso în Formula 1! "A venit momentul pentru mine să trec la altceva"

Cursa de adio pentru Fernando Alonso în Formula 1! "A venit momentul pentru mine să trec la altceva"

Formula 1

Comentarii

Formula 1 îşi ia adio de la sezonul 2018, cu prilejul Marelui Premiu de la Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite) de duminică, şi se desparte în acelaşi timp de unul in cei mai buni piloţi ai lumii, spaniolul Fernando Alonso, dublu campion mondial, relatează AFP.

La 37 ani, Alonso părăseşte McLaren după patru sezoane extrem de decepţionante, fără nicio victorie şi cu 30 de abandonuri în 76 de curse. Într-un semn de omagiu, McLaren a adăugat pe partea dorsală a monopostul pilotului iberic culorile lui de pe cască, albastru, roşu şi galben.

''Abu Dhabi va fi cu siguranţă o cursă foarte emoţionantă pentru mine, căci va fi finalul unei lungi şi fericite cariere de 17 ai în Formula 1. A venit momentul pentru mine să trec la altceva'', a declarat Alonso, campion mondial cu Renault în 2005 şi 2006, vicecampion mondial în 2010, 2012 şi 2013.

Ultima victorie a spaniolului datează din mai 2013, de la Barcelona, la volanul unui Ferrari. Cu cele 32 de succese, Alonso este al şaselea pilot din toate timpurile la acest capitol.



Spaniolul rămâne în lumea sportului cu motor, continuând aventura cu Toyota din Campionatul mondial de anduranţă în următoarele luni, după ce în acest an a reuşit să câştige Cursa de 24 ore de la Le Mans.

Alonso preferă un an de repaos în 2019, în locul unei participări în IndyCar, dar nu exclude o revenire în Formula 1 din 2020.

La Abu Dhabi, Formula 1 v pune capăt unui sezon încărcat, cu 21 de curse, cel mai lung din istorie alături de cel din 2016.

Afla mai multe despre: formula 1alonsodecizieretragere 

viewscnt
Articole similare