Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

CUTREMUR în fotbalul mare! Final de telenovelă: Nike îl aduce pe înlocuitorul lui Messi la Barca! Numărul 10 şi un salariu fabulos

CUTREMUR în fotbalul mare! Final de telenovelă: Nike îl aduce pe înlocuitorul lui Messi la Barca! Numărul 10 şi un salariu fabulosgalerie foto

Lionel Messi

Comentarii

Presa din Spania scrie că celebra firmă de echipament sportiv s-ar putea implica în transferul lui Kylian Mbappe la FC Barcelona

Lumea fotbalului pare zguiduită din temelii de ideea plecării lui Lionel Messi de la FC Barcelona.

În paralel, presa internaţională vehiculează mai multe variante de înlocuitori ai argentinianului, pe care Barca le analizează pentru a se pregăti de ceea ce e mai rău: plecarea fotbalistului său numărul 1.

De la Kevin de Bruyne la Raheem Sterling şi Neymar, fiecare dintre aceşti jucători a apărut pe lista posibililor înlocuitori ai lui Messi. Spaniolii au aruncat acum o altă variantă: Kylian Mbappe. Variantă pe care Diario Gol o leagă profund de parteneriatul şi influenţa celor de la Nike într-o posibilă afacere.

Messi nu vrea să revină la Barca! Manchester City ar fi intrat deja pe fir. Există cale de împăcare?

Chiar dacă în acest moment există o problemă cu modul în care Messi va pleca de la Barcelona, fotbalistul vrea să plece liber, în timp ce clubul încă se agaţă de clauza de reziliere de 700 de milioane de euro. Zilele trecute, jurnalistul italian Tancredi Palmieri a anunţat că Manchester City a pregătit deja un contract colosal pentru superstarul argentinian.

Lionel Messi ar urma să încaseze un salariu anual de 50 de milioane de euro şi după trei ani în care va juca la Manchester City, va face schimbarea la New York City FC, moment în care ar primi un bonus de 250 de milioane de euro.

Între timp, Messi a refuzat să se prezinte la antrenamentele catalanilor. Leo Messi era programat pentru testul de COVID-19 la club, însă argentinianul nu s-a prezentat. Potrivit jurnalistului brazilian Marcelo Bechler, cel care a anunţat că Messi vrea să plece de la FC Barcelona şi că nu se va prezenta la testul PCR, argentinianul a trimsi un comunicat către club în care informează că nu mai este jucătorul Barcelonei. Messi se bazează pe clauza de reziliere unilaterală a contractului, pe care şi-a trecut-o în înţelegerea semnată cu Barcelona în 2017. Deşi s-a spus că aceasta a expirat în iunie, se pare că, datorită prelungirii sezonului din cauza COVID-19, aceasta este încă valabilă şi Messi a activat-o.

Ziaristul Martín Arévalo de la TyC Sports din Argentina anunţă că totuşi ar exista o cale de împăcare, în aşa fel încât Messi să nu mai plece.Întrebat azi dacă există posibilitatea ca Leo Messi să rămână la Barcelona, Jorge Messi, tatăl „Puricelui Atomic”, a părut că nu neagă varianta ca fiul său să continue pe Camp Nou. Acesta a răspuns sec: „Nu ştiu”. În seara aceasta, se va întâlni cu Leo pentru a lua decizia finală.

Ronald Koeman l-a ales pe înlocuitorul lui Messi la Barcelona

Ricardo Rodriguez, colaborator al revistei Diario Gol anunţă că venirea lui Mbappe la Barcelona, depinde de decizia lui Messi. Dacă argentinianul nu se va răzgândi, atunci Barcelona va declanşa operaţiunea Kylian Mbappe, jucător râvnit şi de marea rivală, Real Madrid.

"Diario Gol poate confirma că Ronald Koeman are o singură solicitare pentru oficialii clubului, în cazul în care Messi pleacă de la Barca: Kylian Mbappe!" scrie sursa citată.

Jurnalistul spaniol crede că posibila plecare a lui Messi reprezintă unica oportunitate pe care Barcelona o are pentru a-l achiziţiona pe Kylian Mbappe, noul star al fotbalului mondial. Mbappe termină contractul cu PSG în 2022 şi momentan a refuzat prelungirea acordului, în urma propunerii venite de la Nasser Al-Khelaifi.

Nike intră în scenă! Mutarea care poate zgudui lumea fotbalului

Dacă Messi nu se răzgândeşte, Barca ar putea avea banii necesari pentru a-i plăti contractul noului star al fotbalului mondial, francezul Mbappe. O situaţie altfel imposibilă pentru gruparea catalană care nu şi-ar permite să-i aibă pe amândoi la dispoziţie, scriu spaniolii.

Posibilul transfer al lui Mbappe de la PSG la Barcelona este văzut de presa catalană drept o triplă lovitură. Una de imagine, pentru că Mbappe este deja un super star. A doua, pentru că este printre puţinii jucători care poate alunga supărarea fanilor după o eventuală despărţire de Messi. Şi a treia, pentru că va reprezenta o lovitură puternică dată rivalei, Real Madrid.

"Banii încasaţi pe Messi o pot face pe Barcelona o forţă pe piaţa, în plină pandemie, când toate cluburile sunt afectate financiar" scrie Rodriguez. Vestea şi mai bună pentru fanii Barcelonei este că în tranzacţie, un cuvânt foarte important îl va avea gigantul Nike. Puternica firmă de echipament sportiv s-ar putea implica economic şi instituţional în ceea ce poate fi un adevărat cutremur la nivel mondial în fotbalul mare.

Brandul nord-american este sponsorul principal al catalanilor şi vede cu ochi buni plecarea lui Messi, imaginea celor de la Adidas, rivalii concernului Nike. În schimb, implicarea brandului ar fi şi mai mare în transfer pentru că Mbappe este viitorul companiei şi ar putea ajunge la cel mai important club din lume pe care Nike îl sponsorizeaza direct.

Ce va face Mbappe?

Aici are Barcelona singura mare problemă: acceptul fotbalistului. Atacantul francez ar fi putut ajunge în 2017 pe Camp Nou, dar secretarul tehnic de atunci, Robert Fernandez a preferat un alt transfer.

Familia lui Mbappe s-ar fi înţeles deja cu oficialii lui Real Madrid şi ar aştepta ca negocierile cu gruparea blanco să înceapă în ianuarie 2021. Intervenţia Nike poate schimba totul, iar Ricardo Rodriguez crede că "Nike îl va duce pe Mbappe la Barcelona". Dacă va ajunge pe Camp Nou, Mbappe ar urma să devină noul număr 10 al catalanilor, iar salariul său ar trece de 30 de milioane de euro.

 Galerie foto

Afla mai multe despre: lionel messifc barcelonambappe,  

viewscnt
Articole similare