Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Cutremur în lumea tenisului! Nike, pe punctul să-şi piardă cel mai important nume din portofoliu! Oferta nebună pentru Federer

Cutremur în lumea tenisului! Nike, pe punctul să-şi piardă cel mai important nume din portofoliu! Oferta nebună pentru Federer

Tenis

Comentarii

Presa din Elveţia aruncă bomba cu aproape o lună înainte de startul turneului de Mare Şlem de la Wimbledon: Roger Federer este pe punctul să rupă contractul cu Nike, după mai bine de un deceniu în care cele două părţi au avut un parteneriat mai mult decât profitabil.

Conform jurnalistului elveţian Vincenzo Martucci, firma japoneză Uniqlo i-a oferit lui Roger Federer un contract fabulos, pe 10 ani, cu încasări anuale de 30 de milioane de dolari, plus eventuale bonusuri.

Asta înseamnă că Federer îşi va asigura cel puţin 300 de milioane de dolari, din această înţelegere, care va fi valabilă şi după ce maestrul elveţian va decide să se retragă.

  • Roger Federer este cel mai bine plătit jucător de tenis din lume, conform ultimului top Forbes. În ultimul an, Federer a avut venituri de 77,2 milioane de dolari, fiind pe locul 7 în clasamentul general. Spaniolul Rafael Nadal este al doilea cel mai bine plătit tenismen din lume (locul 20 la general), cu venituri de 41,4 milioane de dolari.

 

Ruptura dintre Federer şi Nike ar fi una cu adevărat şocantă, în condiţiile în care fanii tenisului au ajuns de-a lungul timpului să asocieze imaginea lui FedEx cu cea a firmei de echipament sportiv din SUA. De asemenea, Federer a avut parte de mai multe linii de îmbrăcăminte dedicate.

Federer ar urma să poarte echipament Uniqlo chiar de la Wimbledon. Elveţianul nu a participat la turneul de la Roland Garros, însă va reveni în circuitul ATP din această lună, începând cu turneul de la Stuttgart, pentru a pregăti sezonul de iarbă.

Afla mai multe despre: federernikeuniqlosponsorfederer 

viewscnt
Articole similare