Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

CUTREMURĂTOR | Povestea mai puţin ştiută din vestiarul Spaniei. Jucătorul care are nevoie de 5 injecţii pe zi pentru a rămâne în viaţă: ”Lupt în continuare”

CUTREMURĂTOR | Povestea mai puţin ştiută din vestiarul Spaniei. Jucătorul care are nevoie de 5 injecţii pe zi pentru a rămâne în viaţă: ”Lupt în continuare”

Cupa Mondială

Comentarii

Nacho Fernandez a fost unul dintre jucătorii care au ieşit în evidenţă în Portugalia - Spania 3-3, dar puţini îi ştiu povestea. Fundaşul lui Real Madrid este obligată să-şi facă 5 injecţii pe zi pentru a rămâne în viaţă.

Nacho nu este superstar la Real Madrid, dar face parte din galeria jucătorilor care au mereu evoluţii apreciate. În sezonul care s-a încheiat, a avut 42 de apariţii, timp în care a marcat 4 goluri. Meciurile reuşite pentru Real Madrid i-au adus şi un loc în lotul Spaniei pentru Cupa Mondială, iar cu Portugalia a fost integralist. Nacho a faultat în careu la faza din care Cristiano Ronaldo a deschis scorul, în minutul 4, dar tot el a fost cel care a marcat golul 3 pentru Spania, cu un şut admirabil, din afara careului.

Pentru mulţi, Nacho este însă un erou indiferent de ce face pe teren. Puţini ştiu că fundaşul de 28 de ani suferă de diabet de grad 1 şi este nevoit să-şi facă zilnic 5 injecţii cu insulină pentru a rămâne în viaţă. A fost diagnosticat când avea doar 12 ani şi un medic i-a spulberat orice speranţă. Juca atunci la juniorii lui Real Madrid, dar un medic i-a prăbuşit orice vis: ”Am fost diagnosticat cu diabet de tip 1. Într-o vineri, medicul mi-a spus că nu mai am nicio şansă să joc fotbal. Imaginaţi-vă ce înseamnă să-i spui asta unui copil de 12 ani. A fost foarte dureros”, a povestit Nacho, citat de sportbible.com.

Totul despre CM 2018! Program meciuri, rezultate, clasamentele celor opt grupe şi televizări

Cele mai recente ştiri le găseşti pe categoria Campionat Mondial 2018



Week-end-ul ce a urmat a fost groaznic pentru Nacho. Luni, a mers din nou la medic: ”Am revenit la spital şi m-a văzut un alt medic, doctor Ramirez. Am fost atât de fericit, pentru că el mi-a spus opusul a ceea ce mi se spusese. Mi-a zis că sportul a fost cel mai important lucru pentru mine şi că trebuie să continui să joc şi să concurez. Nu era adevărat că afecţiunea mea însemna că nu pot fi sportiv. Şi uitaţi-mă aici, lupt în continuare”, mai spune Nacho.

De atunci, Nacho a trecut pe la toate grupele de juniori ale lui Real Madrid, iar în vara lui 2013 a fost chemat la echipa mare. De atunci, a adunat 160 de apariţii, a marcat 9 goluri şi a reuşit 6 assist-uri. Tot în 2013 a venit şi prima convocare la naţională, iar până acum a adunat 13 selecţii şi un gol. Până în 2016, a ţinut secret faptul că suferea de diabet, însă a decis să vorbească public desprea această afecţiune, pentru a ridica gradul de conştientizare. De atunci, reprezintă un model pentru copiii şi adulţii din toată lumea.

Afla mai multe despre: spanianacho fernandezdiabet 

viewscnt
Articole similare