Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

CUTREMURĂTOR | Ultimul mesaj trimis de Sala din avion: ”Nu ştiu dacă o să mă găsească cineva! Frate, ce speriat sunt!” Căutările, sistate peste noapte

CUTREMURĂTOR | Ultimul mesaj trimis de Sala din avion: ”Nu ştiu dacă o să mă găsească cineva! Frate, ce speriat sunt!” Căutările, sistate peste noaptegalerie foto

Premier League

Comentarii

Avionul privat în care se afla fotbalistul Emiliano Sala a fost dat dispărut, luni seară, după ce s-a pierdut contactul cu controlorii de trafic în jurul orei 21.00. Argentinianul tocmai semnase cu Cardiff City, după ce galezii au oferit 17 milioane de euro în schimbul său.

UPDATE: Site-ul ole.com.ar publică o conversaţie pe care Emiliano Sala a avut-o cu un prieten de-ai săi, pe Whatsapp, în timp ce se afla în avion. Jucătorul de 28 de ani se plângea de turbulenţe grave:

”Sunt în avionul ăsta care pare că se dezintegrează [...]. Dacă într-o oră şi jumătate nu sunt noutăţi despre mine, nu ştiu dacă vor trimite pe cineva să mă caute, pentru că nu ştiu dacă mă vor găsi... Frate, ce speriat sunt”, este o parte din conversaţia pe acre Sala a avut-o cu unul dintre prietenii săi.


UPDATE 19:45

Căutările avionului în care se afla Emiliano Sala au fost suspendate de poliţia britanică pentru această noapte, astfel că se vor relua mâine după răsărit: "Nu am găsit nimic în legătură cu cei aflaţi la bord. Dacă au aterizat pe apă, şansele lor de supravieţuire sunt, din păcate, la această oră, extrem de mici. Două avioane şi o barcă încă efectuează căutări", a anunţat Poliţia din Guernsey.


UPDATE 19:00

Horacio Sala, tatăl fotbalistului Emiliano Sala, s-a declarat disperat după ce avionul în care se afla fiul său a dispărut, în zona Canalului Mânecii.

"Nu am cuvinte, fiul meu este totul pentru mine. Sunt disperat, sper că totul va fi bine. Familia mea nu ştia nimic, eu i-am informat. Pentru el, ca pentru toţi, transferul la Cardiff era o mare etapă", a declarat el, în lacrimi, unui post argentinian, citat de lefigaro.fr.

Avionul privat de mici dimensiuni, de tip Piper Malibu, în care se afla fotbalistul Emiliano Sala a fost dat dispărut, luni seară, după ce a pierdut contactul cu controlorii de trafic, în jurul orei 21.00. Operaţiunile de căutare au început în zona Alderney, cea mai nordică dintre Insulele Canalului. Sala, coechipier cu Ciprian Tătăruşanu la FC Nantes, se îndrepta spre Ţara Galilor, unde semnase un contract cu echipa Cardiff City.

Argentinianul de 28 de ani semnase cu gruparea de pe lcoul 18 din Premier League pentru 15 milioane de lire sterline şi fusese la Nantes pentru a-şi lua rămas bun de la coechipierii săi.

Aflat în Franţa de la 16 ani, Sala a disputat 19 meciuri în acest sezon pentru FC Nantes, marcând 12 goluri. În cariera lui a mai jucat la Bordeaux, Orleans, Niort şi Caen.


UPDATE 17:00

Mama fotbalistului Emiliano Sala a declarat că avionul în care se afla fiul său şi care a dispărut de pe radar deasupra Canaului Mânecii i-ar fi aparţinut preşedintelui clubului Cardiff City, informează lefigaro.fr.

 "Avionul este al preşedintelui clubului Cardiff. Ni s-a spus că avionul a dispărut şi că îl caută. Suntem în contact minut cu minut", a declarat ea postului argentinian C5N.

Avionul privat de mici dimensiuni, de tip Piper Malibu, în care se afla fotbalistul Emiliano Sala, a fost dat dispărut, luni seară, după ce a pierdut contactul cu controlorii de trafic. Operaţiunile de căutare au început în zona Alderney, cea mai nordică dintre Insulele Canalului. Sala, coechipier cu Ciprian Tătăruşanu la FC Nantes, se îndrepta din Franţa spre Ţara Galilor, unde semnase un contract cu echipa Cardiff City.

Piper Malibu este un monomotor care poate transporta şase persoane, pilotul şi cinci pasageri. Presa internaţională a scris că în avionul dispărut se aflau Sala, pilotul şi încă o persoană.

Autorităţile din Insula Guernsey au anunţat că două ambarcaţiuni şi cinci aparate de zbor au cercetat o suprafaţă de o mie de mile pătrate în apele Canalului Mânecii, fără a se da de urma avionului dispărut.

Avionul a plecat de la Nantes luni, la ora locală 19.15 cu direcţia Cardiff, zburând la o altitudine de 5.000 de picioare (1.650 de metri). După ce a depăşit Insula Guernsey, a cerut să coboare, iar contactul cu avionul s-a pierdut când acesta era la o altitudine de 2.300 de picioare. Apelul primit de Garda de Coastă din Guernsey privind dispariţia aparatului a fost primit la 20.23. Estimarea a fost că avionul a dispărut la 15 mile nord de Guernsey. Două elicoptere, unul francez, cu baza la Cherbourg şi unul britanic, au început imediat căutările, dar le-au oprit la ora 02.00 din cauza condiţiilor meteo nefavorabile (vânt, valuri, vizibilitate redusă). Căutările au fost reluate la ora 08.00 şi continuă.


UPDATE 14:07 John Fitzgerald, şef al agenţiei aeriene din Insulele Canalului susţine că şansele ca cei aflaţi la bordul avionului dat dispărut să mai fie în viaţă sunt mici.

"Nu cred că mai sunt în viaţă", a spus Fitzgerald, citat de So Foot.


UPDATE 13:50: Autoritatea Aviaţiei Civile din Franţa a confirmat faptul că fotbalistul se afla la bordul avionului. 


Există informaţii că argentinianul Emiliano Sala era în avionul dat dispărut în zona Alderney, din Insulele Canalului, situate în Canalul Mânecii, între Franţa şi Anglia, potrivit France-Presse, care citează surse din cadrul poliţiei. 

Avionul, care a plecat la ora 20:00 (ora locală) din Nantes nu a mai ajuns la destinaţie, în Cardiff. Pentru căutarea avionului au fost mobilizate două elicoptere şi mai multe vase, în zona Guernesey-Alderney. În avionul privat, pe lângă pilot şi Sala se mai afla încă o persoană. Poliţia din Guernesey a anunţat că deocamdată nu s-a găsit nimic de către echipele de căutare.

Argentinianul de 28 de ani semnase cu Cardiff pentru 17 milioane de euro şi fusese la Nantes pentru a-şi lua rămas bun de la coechipierii săi.

Acesta a publicat un mesaj de rămas bun pe reţelele de socializare, alături de o imagine cu foştii colegi de la Nantes, printre care se numără şi românul Ciprian Tătăruşanu.


În vârstă de 28 de ani Emiliano Sala joacă pe postul de atacant şi şi-a petrecut întreaga carieră în Franţa, unde a jucat pentru Bordeaux, Orleans, Niort, Caen şi Nantes. Ajuns în 2015 în tricoul "canarilor", Sala a strâns 95 de meciuri şi a marcat 42 de goluri.

Afla mai multe despre: emiliano salaavion dispărut 

viewscnt
Articole similare