Experiențe împreună.
You are here:

Cuvintele dure folosite de presa din Franţa după eliminarea de la EURO 2020. Singurul fotbalist "salvat dintr-un naufragiu colectiv"

Cuvintele dure folosite de presa din Franţa după eliminarea de la EURO 2020. Singurul fotbalist "salvat dintr-un naufragiu colectiv"

EURO 2020

Comentarii

Presa franceză scrie, marţi, că jucătorii naţionalei Franţei au fost anihilaţi de elveţieni, la meciul de pe Arena Naţională, care a dus la eliminarea campioanei mondiale în optimile Euro-2020.

Presa franceză după eliminarea campioanei mondiale de la Euro-2020: "Anihilaţi, Distruşi, Devastaţi"

"Anihilaţi, Distruşi, Devastaţi", a scris L'Equipe, care subliniază că selecţionerul Didier Deschamps a greşit sistemul de joc la meciul cu Elveţia şi s-a bazat doar pe individualităţi.

Pentru Le Figaro, Karim Benzema a fost "singurul salvat dintr-un naufragiu colectiv".

Le Parisien susţine că naţionala Franţei, după jocul prestat cu Elveţia, nu merita să meargă mai departe. Jurnaliştii de la Le Parisien remarcă şi faptul că Kylian Mbappe nu a avut un Euro-2020, deoarece nu a reuşit să marcheze niciun gol şi în plus a ratat penalty-ul decisiv.

Presa elveţiană anunţă că întreaga Elveţie este "în transă", după victoria extraordinară în faţa Franţei.

Gazzetta dello Sport titrează pe prima pagină: "Ciao, Ciao, Mbappe". "Vedeta a ratat penalty-ul decisiv şi Elveţia a trimis acasă supercampioana mondială".

Campioana mondială Franţa a fost eliminată, luni, în optimile de finală ale Euro-2020, după ce a fost învinsă, pe Arena Naţională, la loviturile de departajare, de selecţionata Elveţiei, scor 5-4, în optimile competiţiei.

Pentru Franţa au marcat Karim Benzema '57, '59 şi Paul Pogba '75, iar pentru Elveţia au punctat Haris Seferovic '15 şi '81 şi Mario Gavranovic '90.

În minutul 55, elveţianul Ricardo Rodriguez a ratat un penalty. Elveţienii au avut un gol anulat pe motiv de ofsaid în minutul 84.

La loviturile de departajare pentru Franţa au transformat Pogba, Giroud, Thuram, Kimpembe, iar Mbappe a ratat. Pentru Elveţia au transformat Gavranovic, Schar, Akanji, Vargas, Mehmedi.

 

viewscnt
Articole similare