Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Dacă Hagi ar fi făcut Academia în Ungaria, Viktor Orban ar fi fost în stare să-i aducă o stea de pe cer". Un antrenor român îi dă dreptate "Regelui"

"Dacă Hagi ar fi făcut Academia în Ungaria, Viktor Orban ar fi fost în stare să-i aducă o stea de pe cer". Un antrenor român îi dă dreptate "Regelui"

Fotbal

Comentarii

Nu o dată, ci de zeci de ori Gheorghe Hagi a ieşit public şi a cerut ca sportul să redevină prioritar în România. Şi probabil o va mai face, până la un moment dat când se va sătura sau va obosi. Din păcate, el strigă, iar alţii doar se prefac că îl ascultă. Are şi soluţii, numai că nimeni nu este cu adevărat interesat să le pună în aplicare. Antrenorul român Marin Barbu este sigur că Hagi ar fi avut parte de mai mult respect în Ungaria, decât cel primit în România.

Marin Barbu, cunoscut drept şi "Magiun" Barbu, ajuns la 61 de ani, este unul din antrenorii cu ştate vechi în fotbalul românesc. S-a apucat de antrenorat în 1997, când a ajuns la Foresta Fălticeni. De atunci, până în 2015, a antrenat alte 11 formaţii: FC Braşov, Petrolul Ploieşti, Ceahlăul Piatra Neamţ, Politehnica Iaşi, UTA Arad, Dunărea Giurgiu, Astra Ploieşti, Callatis Mangalia, Rapid CFR Suceava, US Chaouia şi Juventus Bucureşti. Pe unele dintre ele chiar în mai multe rânduri.

Din 2019, Marin Barbu activează la Sepsi Sfântu Gheorghe, ca antrenor al Centrului de Copii şi Juniori, dar o perioadă a fost şi antrenor interimar al formaţiei covăsnene. "Magiun" Barbu s-a îndrăgostit de viaţa în secuime şi are numai cuvinte de laudă la adresa oamenilor care gospodăresc echipa din Sfântu Gheorghe, dar şi a celor ce asigură finanţarea echpei, Guvernul de la Budapesta, în frunte cu Viktor Orban.

Antrenorul este de părere că, dacă s-ar fi aflat în Ungaria, Gheorghe Hagi s-ar fi bucurat de mai mult respect, decât cel pe care îl primeşte în România. Nu ar fi fost ignorat, iar toată lumea s-ar fi simţit onorată să-l ajute, pentru că tot ce construieşte el la Ovidiu face pentru sport, pentru copii, pentru România

Trăiesc în această zonă, în secuime, de 40 de ani. Sunt un mare fan Orban, cel maghiar, evident. Îi cunosc pe unguri cât ajută sportul. Au dus sportul la rang de numărul 1. Dacă Hagi ar fi făcut Academia de la Ovidiu în Ungaria, Viktor Orban cred că ar fi fost în stare să-i aducă o stea de pe cer. Pentru că şi Hagi este însă pământean văd că are ceva probleme şi s-a împrumutat la bancă. Ştiţi ce ar fi trebuit să facă statul român? Să-l împrumute cu dobândă de 1 la sută, nu cu 7 sau 8, ca pe orice om de rând. Hagi vrea bani pentru a ajuta sportul, tinerii, pentru sănătatea lor. Oricum, chiar şi cu 1 la sută banca ar câştiga. Ăsta ar fi respectul unui Guvern, dacă tot nu ajuţi cu nimic altceva sportul în ţara noastră”, a spus Marin Barbu la Radio Sport 1.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare