Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

„Dacă intră cu teamă pe gazon, mai bine să stea acasă!” Mircea Lucescu, înainte de România - Anglia

„Dacă intră cu teamă pe gazon, mai bine să stea acasă!” Mircea Lucescu, înainte de România - Anglia
Comentarii

România va disputa al doilea meci amical, azi, de la ora 19:00, cu selecţionata Angliei.

„Dacă intră cu teamă pe gazon, mai bine să stea acasă!” Mircea Lucescu, înainte de România - Anglia

Marele antrenor Mircea Lucescu a vorbit despre confruntarea de azi şi i-a oferit câteva sfaturi lui Mirel Rădoi, actualul antrenor al României.

„Fiecare are modul lui de a gândi fotbalul. Altceva mă surprinde la Rădoi. El a fost un foarte bun mijlocaş defensiv, cu nişte calităţi extraordinare de luptător.

„Defensiva e cea care trebuie să-ţi ofere condiţiile pentru a te exprima în ofensivă”

 Eu nu văd însă acum în echipă niciun jucător cu asemenea profil. Trebuie să înţeleagă că un campionat sau o calificare se câştigă cu apărarea, nu cu atacul. Defensiva e cea care trebuie să-ţi ofere condiţiile pentru a te exprima în ofensivă.

Nu te duci cu şapte jucători peste adversar şi-i laşi în spate câmp liber de manevră la dispoziţie. Gata, hai, nu mă mai provoca!” a declarat Lucescu într-un interviu acordat pentru gsp.ro.

Ce facem cu Anglia?

România a avut parte de două eşecuri răsunătoare în ultimele două partide, cu Armenia şi Georgia. Acum, faţă în faţă cu marea Anglia, toată ţara tremură şi speră că umilinţele din ultimele meciuri nu vor fi agravate de încă un rezultat negativ la Middlesborough.

„Este posibil să pierdem, dar de ce să judecăm după astfel de scenarii negative? De ce? Ar fi mai bine să punem în faţa jucătorilor oportunitatea de a evolua împotriva unui adversar de top şi şansa de a se exprima la nivel înalt într-o partidă care va fi urmărită de milioane de oameni pe TV.

Când am făcut 1-1 pe Wembley în 1969 eram o formaţie tânără, neexperimentată, dar mobilizarea şi starea de spirit au fost fenomenale. Aici nu mai e o chestiune de indicaţii venite dinspre bancă, ţine de ambiţia fiecăruia. N-ai decât de câştigat dintr-un astfel de meci. Dacă intră cu teamă pe gazon, mai bine să stea acasă!”,
a declarat marele antrenor român.

Lucescu nu a uitat nici de partida cu Georgia, amical în care România a pierdut ruşinos, scor 1-2.

„Toată lumea caută azi zonele descoperite, încearcă să le creeze, dar noi parcă le-am făcut cadou”

„Pe toată lumea dezamăgeşte un rezultat negativ. Sigur, am avut şi un jucător eliminat, ceea ce naşte probleme suplimentare, am văzut că echipa se axează foarte mult pe faza ofensivă, dar n-am mai văzut demult asemenea spaţii libere lăsate din organizarea jocului la îndemâna adversarului.

Toată lumea caută azi zonele descoperite, încearcă să le creeze, dar noi parcă le-am făcut cadou. N-aş vrea însă să intru în comentarii, nu mă interesează polemicile”
, a declarat Mircea Lucescu.

Afla mai multe despre: mircea lucescunationala romanieimirel radoianglia 

viewscnt
Articole similare