Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dacă la fotbal nu ne iese, România şi-a depus candidatura pentru organizarea Campionatului Mondial de handbal pe plajă din 2022

Dacă la fotbal nu ne iese, România şi-a depus candidatura pentru organizarea Campionatului Mondial de handbal pe plajă din 2022

Handbal

Comentarii

România şi-a depus dosarul de candidatură pentru găzduirea Campionatului Mondial de handbal pe plajă din 2022, eveniment care ar putea fi organizat pe litoralul Mării Negre.

Antrenorul federal de handbal pe plajă, Nicoleta Ivan, a declarat că organizarea în ţară a CM ar fi un avantaj pentru naţionala României în vederea obţinerii calificării la Jocurile Olimpice din 2024, acolo unde acest sport va fi prezent în premieră. "Vă dezvălui cu mândrie că ne-am depus candidatura pentru Campionatul Mondial din 2022 şi aşteptăm decizia IHF. Ar fi un eveniment major la Marea Neagră care ar atrage privirile către această ramură. Strategia pe termen lung a federaţiei este să ne calificăm la Jocurile Olimpice din 2024, iar participarea în calitate de ţară gazdă la un Mondial ne-ar oferi o şansă în plus de calificare", a spus fosta campioană a Italiei cu Salerno.

Adrian Georgescu, selecţionerul naţionalei feminine de handbal pe plajă, apreciază atenţia care se acordă în ultimul timp acestui sport. "Mă bucur că federaţia acordă din ce în ce mai multă atenţie beach handball-ului. Anul acesta beneficiem de cele mai multe cantonamente şi meciuri de pregătire. Turneul de la Baia Mare este o ocazie excelentă, ca nivel este probabil mai sus chiar şi decât un Campionat European. Avem jucătoare cu experienţă în beach handball, care au terminat junioratul şi au participat deja la competiţii internaţionale. Acest prim Campionat European de senioare este o provocare pentru mine şi fete, aşteptam acest debut de mulţi ani", a subliniat Georgescu.

Afla mai multe despre: handbal pe plajă 

viewscnt
Articole similare