Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dan Petrescu aşteaptă "undă verde" de la TAS pentru a putea transfera din nou. Poate pune mâna pe un jucător propus la FCSB

Dan Petrescu aşteaptă "undă verde" de la TAS pentru a putea transfera din nou. Poate pune mâna pe un jucător propus la FCSB

Fotbal

Comentarii

Antrenorul celor de la CFR Cluj, Dan Petrescu, aşteaptă cu nerăbdare decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, în legătura cu interdicţia primită din partea FRF de a realiza transferuri, după ce nu a respectat fair-play-ul financiar.

 "Bursucul" nu vrea să fie surprins de un eventual aviz favorabil, aşa că şi-a stabilit deja o listă de cumpărături. În acest moment, de la CFR Cluj a plecat argentinianul Juan Emmanuel Culio. O adevărată victoria pentru Dan Petrescu a fost convingerea lui Damjan Djokovic să refuze oferta de la Gaziantespor şi să rămână în România.

Avem nevoie şi de jucători noi, noi avem deja stabilită lista, dar nu avem cum să-i luăm. Am înţeles că până pe 15 ianuarie maximum vom afla un răspuns de la TAS. Şansele sunt 50 -50,” a declarat Dan Petrescu, la începutul acestei săptămâni, după revenirea din vacanţă.

Dacă vor avea din nou dreptul să realizeze transferuri, CFR Cluj s-ar putea orienta către mijlocaşul kosovar al celor de la Poli Iaşi, Florian Loshaj (23 de ani), unul dintre cei mai constanţi şi valoroşi jucători din Copou, în ultimii ani. Conform ultimelor informaţii apărute în spaţiul public, situaţia financiară a clubului moldovean nu este una foarte roz, iar acest lucru îi obligă pe conducători să scoată "pe tarabă" tot ce au mai bun. Cel mai interesant jucător este mijlocaşul Florian Loshaj, adus de la Roda Kerkrade, în vara lui 2019.

"În mod normal, la acest moment, Poli Iaşi e pusă în situaţia de a accepta o ofertă rezonabilă. E nevoită să renunţe la jucători. Dacă vom avea o ofertă convenabilă clubului, în situaţia în care suntem, da, pleacă! Nu vreau să arunc cu sume", a declarat Anton Heleşteanu, directorul de scouting al celor de la Poli Iaşi, pentru Prosport.

Florian Loshaj a fost propus şi la FCSB. Gigi Becali a stopat transferurile pentru această iarnă

Tot în această vară, Poli Iaşi a fost nevoită să vândă celor de la FCSB trei jucători şi unul la U Craiova: fundaşul stânga Ionuţ Panţîru (200.000 de euro), atacantul Ionuţ Tănasă (100.000 de euro) şi portarul Andrei Târnovanu (200.000) la FCSB, în timp ce mijlocaşul albanez Kamer Qaka (200.000 de euro), în Oltenia. În total, Poli Iaşi a obţinut 700.000 de euro. Pe lista celor de la FCSB se afla şi Florian Loshaj, propus de Mihai Teja ca alternativă pentru Boubacar Fofana de la Gaz Metan Mediaş, cu care gruparea lui Gigi Becali nu s-a mai înţeles într-un final. Chiar şi aşa, Gigi Becali a declarat că nu va mai face transferuri în această vară, exceptând patrierea lui Darius Olaru, chiar de la Gaz Metan.

De momentul de slăbiciune financiară de la Poli Iaşi poate profita CFR Cluj. Dan Petrescu îl poate aduce pe Loshaj pentru a întări linia mediană, acolo unde CFR Cluj are cele mai mari lipsuri. În acest moment, cota de piaţă a lui Loshaj, conform Transfermarkt, este de 500.000 de euro. Dan Petrescu şi l-ar dori pe Loshaj la echipă, însă negocierile nu pot începe înainte ca TAS să decidă dacă au sau nu dreptul de a realiza noi transferuri.

În această ediţie de Liga 1, fostul internaţional de tineret kosovar a evoluat în 19 partide, în care a marcat trei goluri şi a oferit trei pase decisive.

 

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare