Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dan Petrescu despre Young Boys: ”O echipă care a dominat fotbalul din Elveţia!” Ce primează pentru tehnicianul campioanei României: titlul sau Europa?

Dan Petrescu despre Young Boys: ”O echipă care a dominat fotbalul din Elveţia!” Ce primează pentru tehnicianul campioanei României: titlul sau Europa?

CFR Cluj

Comentarii

CFR Cluj dă piept cu Young Boys Berna în etapa a doua din UEFA Europa League, în direct la Telekom Sport, joi seara.

Despre partida cu Young Boys, Dan Petrescu a explicat că se aşteaptă la un test foarte dificil în faţa unui adversar de calibru: ”Va fi un meci foarte dificil, împotriva campioanei din Elveţia în ultimii ani, a dominat fotbalul în Elveţia şi după ce am studiat adversarul foarte bine în ultimele zile pot să spun că ei sunt mari favoriţi la trecerea de  acestei grupe. În afară că pasează foarte bine, au şi planul B, care joacă minge mult pe vârf şi al doilea vârf e foarte rapid, câştigă mereu toate mingiile. Din punctul meu de vedere e cea mai agresivă echipă cu care am jucat noi în Europa în ultimii doi ani, ca şi agresivitate sunt foarte, foarte buni. Din păcate, avem probleme de lot, lotul nostru nu e aşa de valoros ca cel de la Young Boys care au vreo 30, avem vreo 19 jucători şi am pierdut doi de pe lista UEFA, Bordeianu care a plecat şi Cestor, care era pe lista UEFA a dispărut în următoarele 6 luni, problemele sunt grave, dacă o să mai apară vreo accidentare sau test COVID, o să ne fie foarte greu să facem faţă în această grupă”

Tehnicianul campioanei nu o vede pe CFR printre favoritele grupei şi speră să aibă lotul complet la dispoziţie pe viitor: ”Young Boys împreună cu Roma sunt favoriţi, clar că sunt favoriţi. Şi bugetul, şi valoarea jucătorilor, tinereţea lor, avem jucători cu experienţă, dar nu avem valoarea pe care o au ei şi experienţa din ultimii 6 ani, noi jucăm în Europa în ultimii 2 ani, în ultimii 6 ani au jucat de 5 ori în EL; odată în UCL:  Asta e al doilea an în Europa, deci experienţa lor e mult mai mare decât a noastră. Să ne rugăm să nu mai păţească nimeni altceva, dacă vor mai păţi ceva...la fundaşi centrali avem doar 3 pe trei fronturi, e o problemă gravă la momentul acesta şi trebuie să o rezolvăm cât mai repede, dar deocamdată nu rezolvăm nimic şi sunt îngrijorat.  Vreau să se rezolve cât mai repede problema fundaşului central, dar sigur va fi greu să rezistăm până la final”

Omul care a făcut-o pe CFR campioană dă asigurări că din punct de vedere financiar lucrurile sunt stabile în club. De asemenea, el a anunţat că Latovlevic este pe punctul de a reveni pe teren: ”În momentul de faţă la club lucrurile sunt foarte bine din punct de vedere financiar, toată lumea e la zi, a primit tot ce trebuie, dar când joci un meci de fotbal nu trebuie să te gândeşti la bani.Trebuie să te gândeşti la fotbal şi la competiţie, banii să-i laşi pe planul doi.  E clar că e important acest aspect şi jucătorii nu mai au probleme din punct de vedere financiar. Latovlevici poate să joace şi în Europa şi în campionat, dar foarte mult timp n-a jucat un meci şi e foarte greu, dacă o să am nevoie de el, o să-l folosesc pentru că la antrenament arată foarte bine” a mărturisit Petrescu.

Ce preferă Dan Petrescu? titlul sau rezultate bune în Europa: ”La ce probleme avem de lot în Europa, va fi greu să am pretenţii, la campionat dacă reuşim să trecem peste perioada asta fără accidentări, e mult mai important să ne concentrăm acolo, mai ales  că cine nu ia campionatul, nu mai joacă în Europa” a mai spus Dan Petrescu.

Afla mai multe despre: dan petrescu 

viewscnt
Articole similare