Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dan Petrescu e fericit că îl va antrena pe Denis Alibec: ”Sunt norocos. Nu voi avea probleme cu el”

Dan Petrescu e fericit că îl va antrena pe Denis Alibec: ”Sunt norocos. Nu voi avea probleme cu el”

Superliga

Comentarii

Dan Petrescu (53 de ani) a revenit la CFR Cluj, după ce campioana s-a despărţit de Marius Şumudică.

Antrenorul s-a întors în Gruia şi a avut motive de bucurie. La întoarcerea în Ardeal, Petrescu l-a găsit la CFR Cluj pe Denis Alibec, unul dintre jucătorii pe care tehnicianul român a pus ochii şi în trecut.

Alibec este recunoscut pentru caracterul dificil. Petrescu, însă este convins că nu vor avea probleme la CFR.

”Sunt fericit şi norocos că îl am aici pe Alibec, dar în acelaşi timp am fost ghinionist în Turcia, pentru că l-am avut doar un meci, o săptămâna l-am antrenat, am câştigat 2-0 cu campioană Turciei, el a dat două goluri şi s-a rupt. După aia cred că a stat vreo 4-5 luni şi n-am mai avut ocazia să-l antrenez. E un jucător pe care mereu l-am dorit şi va spuneam că apreciez valoarea lui, mulţi spuneau că nu poate lucra cu mine dar iată că a lucrat doar un meci şi a dat două goluri. 

”Nu a fost atacant cu care să am probleme!”

Eu cu toţi atacanţii cu care am lucrat în carieră şi sunt foarte mulţi şi de mare valoare, inclusiv Bilaşco care e aici am avut o relaţie extraordinară. Nu a fost un atacant cu care să am probleme. şi nu voi avea probleme nici cu Alibec, asta e clar”, a declarat Dan Petrescu la conferinţa de presă. 

”Va fi o luptă grea la campionat”

Întrebat despre campionat şi despre şansele clujenilor la titlu, Petrescu a mărturisit: ”Foarte puţîn am urmărit Liga I. Campionatul trecut eram în România, l-am urmărit. Am fost plecat în spania şi foarte puţin am urmărit, puţine meciuri. Va fi o lupta grea la campionat şi o să fie grea şi la subsolul campionatului. Vor fi lupte şi nu va fi uşor.  

În primul rând la o echipa de fotbal cei mai importanţi oamenu sunt suporterii, indiferent de club. Pe locul 2, cred că patronii, pentru că patronii investesc bani, dacă ei nu ar investi nu ar mai fi echipa aia de fotbal. Pe locul 3 sunt jucătorii, ei joacă.

Dacă nu joacă jucătorii ce facem? Şi dacă nu avem jucători de valoare ce facem? Locul 4 antrenorii, staff-ul tehnic, că fără antrenor nu se poate face şi pe locul 5 aş vedea pe ceilalti care lucrează la club, doctori maseuri, fizio, director sportiv, ceilalţi.

Pentru mine ăştia sunt importanţi. Iar eu sunt antrenor de fotbal deci sunt pe locul 4, da? Sunt alte lucruri mai importante că mine”.

Dan Petrescu va bifa a treia experienţă ca antrenor principal la CFR Cluj. 

Tehnicianul a mai pregătit echipa campioană între iunie 2017 şi februarie 2018 şi între martie 2019, când a revenit din China, unde plecase în vara lui 2018, şi noiembrie 2020.

Pe banca tehnică a lui CFR Cluj, Dan Petrescu a câştigat trei titluri şi a bifat două participări consecutive în grupele Europa League, prima încheiată în şaisprezecimile competiţiei, unde echipa ardeleană a fost învinsă de Sevilla, graţie golului marcat în deplasare, formaţie care ulterior a şi câştigat competiţia.

Exod la CFR Cluj! 9 jucători, OUT la ordinul lui Dan Petrescu

Afla mai multe despre: dan petrescudenis alibeccfr cluj 

viewscnt
Articole similare