Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dan Petrescu putea ajunge în Turcia înainte de a semna cu Kayserispor! Un club uriaş l-a ofertat pe "Bursuc"

Dan Petrescu putea ajunge în Turcia înainte de a semna cu Kayserispor! Un club uriaş l-a ofertat pe "Bursuc"

Fotbal

Comentarii

Antrenorul român Dan Petrescu (53 de ani) va deveni noul antrenor al formaţiei turce Kayserispor, după cum anunţă presa internaţională. Cu toate acestea, fostul antrenor al celor de la CFR Cluj ar fi putut ajunge în Turcia mult mai devreme de acest pas.

Dan Petrescu împlineşte în această vară 18 ani de când s-a apucat de antrenorat. Prima sa echipă, din funcţia de principal, Sportul Studenţesc. Din acel moment, "Bursucul" a antrenat în 6 ţări: România, Polonia, Rusia, Qatar, China şi Emiratele Arabe Unite.

Turcia va deveni a şaptea ţară în care va antrena, însă misiunea de la Kayserispor va fi un extraordinar de grea. Trebuia, mai întâi, să o salveze de la retrogradare, apoi să-i consolideze locul în Super Lig. Nu va fi deloc uşor pentru, mental, pentru un antrenor obişnuit cu luptele pentru trofee.

Dan Petrescu a fost dorit ca antrenor la Fenerbahce Istanbul

Dan Petrescu ar fi putut ajunge în Turcia mult mai înainte de oferta celor de la Kayserispor. Conducătorii celor de la Fenerbahce Istanbul l-au dorit în 2013, pe vremea când acesta antrena pe Dinamo Moscova, însă antrenorul român avea contract cu moscoviţi până în 2015, astfel că mutarea nu s-a mai putut realiza.

A ratat mutarea la Fener şi ca jucător

Omul care l-a dorit pe Dan Petrescu la Fenerbahce este preşedintele Aziz Yildirim, cel care a încercat să-l aducă pe român pe vremea când acesta activa ca jucător la Steaua Bucureşti. În 1991, Fener l-a trimis pe Aziz Yildirim şi pe preşedintele de atunci, Metin Aşik, pentru a aduce la Istanbul doi jucători de top de la Steaua: Dan Petrescu şi Ilie Stan. I-a adus la Istanbul, însă negocierile nu au decurs cum s-ar fi aşteptat toată lumea.

Din păcate, mutările nu s-au mai realizat, chiar dacă au fost atât de aproape. Curând, Dan Petrescu a povestit în presa din Italia că era foarte sigur că va ajunge la Istanbul, însă s-a trezit în avionul de Italia.

"Am fost la Istanbul în vara lui 1991, şi chiar am primit un avans de la Fenerbahce. Transferul părea rezolvat. Aşteptam la aeroport să zbor spre Istanbul, când am văzut managerul meu, Gioanni Becali, cu preşedintele celor de la Foggia, Pasquale Casillo. M-am trezit brusc într-un avion privat care n-a dus spre Italia", a povestit Dan Petrescu.

Afla mai multe despre: dan petrescu antrenor fenerbahcedan petrescu turciadan petrescu oferta fenerbahcedan petrescu kayserispor 

viewscnt
Articole similare