Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dan Petrescu se felicită pentru jucătorul transferat chiar de sub nasul lui Gigi Becali şi spune că Rădoi are nevoie de el: ”Poate să joace pe orice post”

Dan Petrescu se felicită pentru jucătorul transferat chiar de sub nasul lui Gigi Becali şi spune că Rădoi are nevoie de el: ”Poate să joace pe orice post”

Superliga

Comentarii

Unul dintre cei mai buni jucători de la CFR Cluj este propus de Dan Petrescu pentru postul de fundaş dreapta la naţională. Antrenorul campioanei României spune că Andrei Burcă poate da randament atât ca fundaş central, cât şi ca apărător dreapta sau stânga. Andrei Burcă a fost transferat de CFR Cluj în vara trecută, pentru doar 125.000 de euro, după ce fundaşul de 26 de ani a fost aproape să semneze cu FCSB.

În perspectiva meciului de baraj cu Islanda, Mirel Rădoi se confruntă cu mari dileme pentru postul de fundaş dreapta. Romario Benzar n-a reuşit să se impună la Lecce, a fost împrumutat la Perugia şi nu are meciuri în picioare - situaţie în care se află şi Cristi Manea. Selecţionerul României ar putea veni acolo cu o variantă folosită deja de Dan Petrescu la CFR Cluj: Andrei Burcă.

Antrenorul campioanei României este de părere că Burcă se poate adapta excelent pe acea poziţie, deşi el este fundaş central de meserie. În plus, Petrescu spune că fundaşul de 26 de ani are o capacitate excelentă de adaptare pe orice post:

”Poate să joace orice la echipa naţională, şi fundaş stânga, şi dreapta, şi central. Cred că are şi calităţi de vârf, dacă l-aş băga, nu cred că s-ar face de râs. A intrat fundaş dreapta, zici că joacă de o viaţă acolo”, a comentat Dan Petrescu.

CFR Cluj a dat lovitura cu transferul lui Andrei Burcă

Povestea transferului lui Andrei Burcă la CFR Cluj este arhicunoscută. Iniţial, fundaşul central ar fi trebuit să ajungă la FCSB, dar Gigi Becali nu a mai răspuns la telefon. În ultimele ale perioadei de transferuri din vară, CFR Cluj a insistat pentru Andrei Burcă şi a reuşit să-l transfere cu doar 125.000 de euro.  S-a integrat foarte repede în noua sa echipă şi a devenit unul dintre cei mai buni jucători pe care Dan Petrescu îi are în lot. Andrei Burcă a fost unul din pilonii pe care Petrescu s-a bazat în sezonul excepţional făcut de CFR Cluj, care este pe primul în Liga 1 şi este calificată în 16-imile Europa League.

Ulterior, Gigi Becali a dezvăluit că s-a lăsat influenţat de Mihai Stoica şi asta l-a determinat să nu insiste pentru Burcă: ”M-am luat după Meme, dar nu mai zic nimic. Îi aveam şi pe Burcă şi pe Cestor acum”, a spus Becali.

 

Afla mai multe despre: andrei burca 

viewscnt
Articole similare