Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dan Petrescu şi-a stabilit obiectivul pentru deplasarea de la Rennes, din Europa League. "Dacă nu pierdem, începem să ne gândim la calificare"

Dan Petrescu şi-a stabilit obiectivul pentru deplasarea de la Rennes, din Europa League. "Dacă nu pierdem, începem să ne gândim la calificare"

Fotbal

Comentarii

Deplasare dificilă pentru CFR Cluj, pe terenul francezilor de la Rennes, joi, 24 octombrie, de la ora 22, în cea de-a treia etapă a grupelor Europa League. Antrenorul clujenilor, Dan Petrescu, merge Hexagon cu un singur gând: să nu piardă.

CFR Cluj a învins pe "U" Craiova, sâmbătă seară, în Gruia, scor 2-0, în Liga l, însă nu are timp să sărbătorească. Joi urmează duelul cu Rennes din Europa League, unde ardelenii trebuie să facă un meci bun pentru a-şi creşte şansele de calificare în 16-imile competiţiei. După două runde, CFR Cluj are 3 puncte (2-1 cu Lazio, 0-2 cu Celtic), iar Rennes doar un punct (1-1 cu Celtic, 1-2 cu Lazio). Un eventual succes al gazdelor de joi, le-ar reteza clujenilor din şansele de calificare şi ar reaprinde speranţa în tabăra formaţiei lui Julien Stephan.

"Va fi important să nu pierdem la Rennes. Dacă nu pierdem începem să ne gândim la calificare. Dacă pierdem, va fi foarte greu. Cu un egal sau o victorie, atunci am avea şanse să ne calificăm mai departe. Sper să facem iarăşi o minune şi să câştigăm", a declarat Dan Petrescu, după partida de sâmbătă seară, cu "U" Craiova.

Situaţii diametral opuse în campionatele naţionale

CFR Cluj se află pe prima poziţie a ierarhiei Ligii 1, cu 3 puncte mai multe decât FC Viitorul Constanţa, formaţie care va evolua duminică, de la ora 15.30, pe terenul Academicii Clinceni. 

De partea cealaltă, după un început de sezon foarte bun, cu trei victorii dn tot atâtea partide, una dintre ele obţinută în faţa celor de la PSG, a urmat o serie neagră în Ligue 1 pentru Rennes: nicio victorie, trei egaluri şi trei înfrângeri. Astfel că Rennes începe să părăsească zona locurilor fruntaşe, cu pretenţii de Europa. În acest moment, formaţia lui Julien Stephan se află pe locul 11, cu 12 puncte.

Chiar dacă nu traversează cea mai bună formă sportivă, cota de piaţă a francezilor de la Rennes a crescut cu 40 de milioane de euro din momentul în care s-au tras la sorţi grupele Europa League. Principalele modificări sunt aduse de Eduardo Camavinga - mijlocaşul de 16 ani considerat unul dintre cei mai talentaţi tineri din lume - cotat la 20 de milioane de euro, şi brazilianul adus de la Sporting Lisabona - Raphinha - cotat la 14 milioane de euro.

Un român a jucat la Rennes

Singurul jucător român care a evoluat la Rennes este actual antrenor secund al celor de la "U" Craiova, Corneliu Papură, între anii 1996-1999, timp în care a bifat 26 de prezenţe şi 2 goluri. De asemenea, singurul antrenor român care a antrenat la Rennes este Ladislau Boloni, între anii 2003 şi 2006.

Afla mai multe despre: fotbal 

viewscnt
Articole similare