Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dani Coman, decizie de ultima oră: „Nu ştiam că s-au dopat. Îi vom acţiona în judecată!”

Dani Coman, decizie de ultima oră: „Nu ştiam că s-au dopat. Îi vom acţiona în judecată!”

Superliga

Comentarii

Scandalul cu dopajul de la Astra a luat amploare. Alexandru Ioniţă (26 de ani) a recunoscut şi a povestit, în faţa comisei, cu lux de amănunte toată procedura efectuată şi considerată „dopaj”. Dani Coman, preşedintele Astrei, neagă că ar fi ştiut despre această perfuzie ilegală şi că îi va acţiona, în numele clubului giurgiuvean, în judecată pe cei trei fotbalişti.

De asemenea, Coman neagă vehement şi că l-ar fi numit „trădător” pe Ioniţă, după ce acesta a decis să recunoască tot în faţa comisei.

Voiam să discutăm şi despre ce a apărut azi, că l-am facut 'trădător' pe Ioniţă. Nu e adevărat. Nu am beneficiat de ce au făcut jucătorii. Îi vom acţiona şi noi în judecată. Am vorbit mai puţin de două minute cu Alex Ioniţă, mi-a zis că a fost la ANAD, că aşa a discutat cu agenţii săi şi a zis că e cea mai bună variantă pentru el. Ce ar putea spune în plus faţă de ce a facut", a spus Dani Coman la PRO X.

Mijlocaşul Astrei a fost sfătuit de agentul său, Victor Becali, să îşi recunoască „vina” şi să dea detalii în acest sens. În regulamentul WADA, scrie negru pe alb, că orice sportiv care îşi recunoaşte şi îşi asuma, va primi o reducere chiar şi cu 75% a pedepsei maxime. Ioniţă are şanse mari să primească o suspendare de doar un an, în timp ce, Fatai şi Seto riscă o suspendare de 4 ani!

  • Astra poate fi exclusă din competiţiile oficiale. "În situaţia în care mai mult de 2 membri ai unei echipe sportive sunt găsiţi vinovaţi de una dintre încălcările prevăzute la articolul 2, alineatul 2 în perioada unei manifestări sportive, organizatorul competiţiei, pe lângă sancţiunile aplicate individual sportivilor implicaţi, va sancţiona echipa respectivă cu descalificarea şi pierderea punctelor", se arată în articolul 62.

Afla mai multe despre: astra giurgiu 

viewscnt
Articole similare