Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dani Sordo, victorie dramatică în Raliul Sardiniei. Clasamentul din WRC, dat peste cap

Dani Sordo, victorie dramatică în Raliul Sardiniei. Clasamentul din WRC, dat peste cap

Auto

Comentarii

Dani Sordo a reusit o victorie extrem de dramatica in Raliul Sardiniei, etapa a opta a sezonului din WRC. A fost cu adevarat o cursa speciala, mai ales dupa ce liderul clasamentului general, Sebastian Ogier, a fot nevoit să abandoneze.

Campionul ultimelor şase ediţii din WRC, Ogier a fost nevoit să iasă din cursă încă din prima zi a raliului, după ce a lovit un bolovan de la marginea drumului, cu un kilometru înainte de finish, şi a distrus supensiile Citroen-ului C3. Şefia a fost preluată de Ott Tanak, câştigătorul precedentelor două etape din WRC. Finlandezul a condus până aproape de final, în ciuda evoluţiilor excelente ale lui Thierry Neuville (Hyundai) şi ale lui Elfyn Evans (Ford), dar cu câteva probe înainte de final, a fost şi el lovit de ghinion. Neuville şi Evans de asemenea, iar clasamentul final al cursei a fost dat peste cap.
 
Spaniolul Dani Sordo a câştigat la volanul Hyundai, bifând astfel a doua sa victorie in WRC, după aproape şase ani de la succesul din Raliul Germaniei 2013. Spaniolul a fost urmat de Teemu Suninen (Ford) şi de Andreas Mikkelsen (Hyundai). Mikkelsen a luat şi cele cinci puncte suplimentare din victoria de pe Power Stage. Ogier a terminat al doilea şi a luat patru puncte, iar Neuville al treilea, pentru trei puncte. De asemenea, au mai punctat Jari-Matti Latvala (Toyota) si Elfyn Evans.
 
Locul cinci ocupat de Ott Tanak în cursa din Sardinia înseamna că este noul lider la general. Finlandezul a rămas cu trei victorii în acest sezon şi s-a dus la patru puncte în faţa lui Ogier. Neuville încheie podiumul, la trei puncte în spatele campionului mondial en-titre.

Afla mai multe despre: dani sordowrcraliul sardiniei 

viewscnt
Articole similare