Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dănuţ Lupu, sceptic în privinţa salvării lui Dinamo: "Situaţia e neagră!". De ce spune că există "variante colaterale" | EXCLUSIV

Dănuţ Lupu, sceptic în privinţa salvării lui Dinamo: "Situaţia e neagră!". De ce spune că există "variante colaterale" | EXCLUSIV

Dinamo București

Comentarii

Dănuţ Lupu (54 de ani), fostul fotbalist de la Dinamo, a vorbit cu telekomsport.ro după derby-ul Dinamo - FCSB 0-3, iar acesta a spus că lumina de la capătul tunelului cu greu se mai vede pentru "câini". Lupu nu le dă prea mari şanse dinamoviştilor să se salveze pe teren, dar spune că există "variante colaterale".

Dănuţ Lupu, sceptic în privinţa salvării lui Dinamo: "Situaţia e neagră!". De ce spune că există "variante colaterale" | EXCLUSIV

Dinamo a fost învinsă de FCSB în derby, scor 3-0 în Ştefan cel Mare, iar Dănuţ Lupu nu le "câinilor" mari şanse de a se salva pe teren. În schimb, acesta susţine că există "variante colaterale". Nu mărirea, din nou, a numărului de echipe din Liga 1, ci mai degrabă cu ajutorul licenţierii pentru Liga 1.

Lupu e de părere că alte cluburi, precum Gaz Metan sau Clinceni, sunt într-o situaţie financiară mai grea decât Dinamo, iar dacă vreunul dintre aceste cluburi nu reuşeşte să ia licenţa atunci va fi retrogradat din oficiu. Astfel, Dinamo ar rămâne din nou pe prima scenă a fotbalului românesc.

"Situaţia este cât se poate de neagră. Dinamo are patru etape de foc, foarte grele. Dacă nu va scoate măcar patru puncte în acest jocuri, va fi foarte, foarte dificil să mai facă ceva.

Legat de şansele de supravieţuire în prima ligă, mai sunt variante colaterale care nu ar ţine neapărat de jocul rezultatelor. Una dintre ele ar fi cea care ţine de licenţere, plata licenţei. Dacă Gaz Metan sau dacă o altă echipă nu-şi plăteşte licenteţele, Dinamo poate să rămână în prima ligă. Sau ca jucătorii să se trezească, dar mă tem că sunt deja trezi.

Am văzut că au fost nume importante din fotbal care l-au atacat pe Gabi Torje, nu ştiu acum cât de vinovat este Torje pentru ceea ce se întâmplă la Dinamo. Până la urmă, el a venit la echipă la cererea celor de la club, nu a cerut el să semneze un contract. Ştiţi cum vine treaba asta, dacă pe mine mă ofertează acum Real Madrid, credeţi că nu mă duc? Mă duc, dar nu putem ataca un singur jucător când vezi că restul colegilor de echipă nu fac nimic să-l ajute", a spus Dănuţ Lupu, pentru telekomsport.ro.

"Mi-aş dori să găsească acel nebun frumos care să investească măcar 20 de milioane de euro"

Fostul fotbalist din Ştefan cel Mare aşteaptă un "nebun frumos" care să bage bani la Dinamo şi să salveze clubul, dar e greu de scos profit în momentul actual. Dănuţ Lupu nu crede că Mircea Lucescu sau Ion Ţiriac ar veni să investească bani din propriul buzunar la Dinamo.

"Aşa cum spuneam, mi-aş dorica Dinamo să se salveze, ceea ce pare din ce în ce mai greu. Dar dacă se va întâmpla lucrul ăsta, mi-aş dori să se găsească acel nebun frumos care să investească măcar 20 de milioane de euro în acestă echipă. Numai că, vedeţi, sunt mulţi oameni cu bani care se declară dinamovişti, dar n-o să vină niciunul să investească.

Cine aruncă 20 de milioane de euro pe geam, fără a avea o garanţie că va scoate profit în viitor? Ce, oare domnul Badea nu are bani? Are, dar totul este privit, şi e normal să fie aşa, ca un business. Am mai văzut că s-au vehiculat nume de-a lungul timpului care ar putea să investească la Dinamo, Mircea Lucescu, Ion Ţiriac, să privim lucrurile realist. Nu-l văd pe nea Mircea în postura de patron niciodată.

Cât despre Ion Ţiriac, a declarat de nenumărate ori că nu investeşte în fotbal pentru că nu se pricepe. E o declaraţie de ochii presei. În general oamenii care au foarte mulţi bani, devin şi zgârciţi. Aşa că treaba asta cu investiţia mai are de aşteptat, probabil", a mai spus Lupu, pentru telekomsport.ro.

articol scris de Răzvan Ionaşcu

Afla mai multe despre: danut lupudinamosalvare 

viewscnt
Articole similare