Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dat afară de Gică Hagi, olandezul Bas Kuipers şi-a regăsit pofta de joc în ţara sa natală

Dat afară de Gică Hagi, olandezul Bas Kuipers şi-a regăsit pofta de joc în ţara sa natală

Fotbal

Comentarii

Fundaşul olandez Bas Kuipers a ajuns la Viitorul Constanţa în luna ianuarie a acestui an la sugestia fostului jucător de la Ajax Amsterdam, George Ogăraru. După nouă meciuri, Gică Hagi s-a convins de valoarea jucătorului din Olanda şi a decis rezilierea contractului.

Crescut la Ajax Amsterdam, cu meciuri pentru naţionalele de juniori U17, U19 şi U20 ale Olandei, Bas Kuipers nu s-a adaptat vieţii din România. Chiar dacă a împărţit vestiarul cu un al jucător olandez, Bradley de Nooijer, evoluţiile sale nu l-au convins pe Gică Hagi că îi poate fi util şi în acest sezon. În cele nouă meciuri, Kuipers a primit şase cartonaşe galbene şi unul roşu, arătând mari carenţe în joc. În urma unei analize amănunţite, s-a stabilit de comun acord ca înţelegerea dintre Viitorul şi Kuipers să fie încheiată.
Rămas fără echipă, Kuipers s-a întors în ţara sa natală, acolo unde a susţinut probe de joc la formaţia de ligă secundă NEC Nijmegen, fostă adversară a celor de la Dinamo, în Cupa UEFA, în 2008. După trei antrenamente, olandezii îi pun contractul pe masă, iar Kuipers semnează. Contractul se întinde pe un an, cu opţiunea de prelungire pe încă un sezon.

Bas Kuipers a fost titular şi integralist în toate cele patru partide din acest început de sezon, fiind unul dintre cei mai apreciaţi jucători ai celor de la NEC Nijmegen. Antrenorul olandezilor este extrem de mulţumit de evoluţiile lui Kuipers şi speră ca acesta să-şi continue seria evoluţiilor solide. În acest moment, NEC se află pe locul 6, cu 7 puncte, iar în acest sezon va ataca promovarea în Eredivise 

 

Afla mai multe despre: kuipers 

viewscnt
Articole similare