Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Datele îngrijorătoare ale cercetătorilor din Marea Britanie în privinţa COVID-19!

Datele îngrijorătoare ale cercetătorilor din Marea Britanie în privinţa COVID-19!

Diverse

Comentarii

Cercetători din Marea Britanie au făcut o descoperire importantă, în privinţa consecinţelor infectării cu COVID-19, chiar şi la persoanelor tinere. Într-un studiu preliminar, o echipă de cercetători a descoperit deteriorări ale organelor interne inclusiv la persoanelor tinere, la patru luni de la infectarea cu virusul.

Cardiologul Amitava Banerjee a explicat, pentru The Guardian, că studiul susţine ideea unui atac al virusului asupra organelor interne. Pe baza informaţiilor colectate, cercetătorii pot explica simptomele apărute, dar şi traiectoria, în urma infectării. Studiul se numeşte Converscan, prin care se doreşte aflarea impactului COVID-19 pe termen lung în organismul uman. Au fost selectaţi 500 de indivizi, cu vârsta medie de 44 de ani, fără probleme medicale şi care au simptome de COVID-19. 

Conform datelor preliminare, 70% dintre persoanele studiate au avut deficienţe la cel puţin un organ intern: inimă, plămâni, ficat şi pancreas. "Vestea bună e că deteriorarea organului e uşoară, dar în cazul a 25% dintre cei studiaţi e vorba despre unul sau două organe interne". 

Un alt studiu făcut pe 58 de persoane spitalizate a indicat următoarele anomalii la nivelul organelor interne, după infectarea cu COVID-19: 60% dintre persoane au rămas cu anomalii la nivelul plămânilor, 29% la nivelul rinichilor, 26% la nivelul inimii, iar 10% la nivelul ficatului, chiar şi la două, trei luni de la prima infectare. 

Converscan îşi propune să mai explice şi stările de oboseală şi dificultăţile respiratorii, printre altele, în privinţa persoanelor infectate cu COVID-19. 

Afla mai multe despre: covid-19studiu covid 19 

viewscnt
Articole similare