Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

"Daţi-mă afară, mi-e dor de România". Lovitură sub centură pentru Marius Şumudică. Răsturnare de situaţie la o lună după ce a ajuns la Rizespor

"Daţi-mă afară, mi-e dor de România". Lovitură sub centură pentru Marius Şumudică. Răsturnare de situaţie la o lună după ce a ajuns la Rizespor

Stranieri

Comentarii

Antrenorul lui Rizespor, Marius Şumudică, se află într-un moment greu în Turcia, la o lună după ce a preluat-o pe actuala echipă. După ultimul meci din Super Lig, antrenorul român a răbufnit la adresa propriilor jucători, iar turcii l-au taxat pentru declaraţiile sale.

Marius Şumudică e antrenor de şase meciuri la Rizespor, dar echipa se îndreaptă spre zona retrogradării. După 26 de meciuri, clubul e pe locul 15, cu 28 de puncte, cu doar trei puncte deasupra lui Erzurum, aflată în zona retrogradării. Fostul tehnician al lui Gaziantep nu a fost criticat din cauza parcursului, ci din cauza unei ieşiri avute la adresa echipei. 

Lui Marius Şumudică i s-a cerut plecarea: "A fost ca şi cum ar fi spus: <<Dăţi-mă afară, mi-e dor de România>>"

Marius Şumudică a preluat-o pe Rizespor într-un moment în care clubul avea aproximativ 20 de cazuri de COVID-19, iar antrenorul încearcă să repună echipa pe picior, dar fără succes până în acest moment. În ultimele cinci etape, Rizespor are trei remize şi două înfrângeri. 

După meciul de sâmbătă cu Sivasspor, scor 0-0, Marius Şumudică şi-a atacat fotbaliştii, iar fostul internaţional turc şi jucător al lui Fenerbahce, Ridvan Dilmen, l-a criticat:

"Şumudică ar trebui să fie demis după aceste declaraţii, trebuie să se despartă de Rizespor. Mie îmi place Şumudică, e un antrenor care propune un sistem clar, dar declaraţia lui a fost ca şi cum ar fi spus: <<Dăţi-mă afară, mi-e dor de România>>. Nu e posibil ca echipa şi antrenorul să mai lucreze împreună după aceste declaraţii", a declarat Ridvan Dilmen, conform Ajansspor.

Acelaşi Ridvan Dilmen transmitea un mesaj la fel de dur, înaintea plecării antrenorului de la Gaziantep: „Asta e Turcia şi vei învăţa unde şi când să vorbeşti. În astfel de situaţii nu poţi să împărtăşeşti presei ce se întâmplă. Dacă vrei să pleci în Arabia sau oriunde în altă parte, du-te!". 

Declaraţia care a stârnit furia în Turcia

"Nici Jose Mourinho, dacă ar veni aici, nu ar avea succes. Fotbaliştii noştri nu sunt în stare să facă un dribling. Am jucat 11 la 10 timp de 80 de minute şi nu am putut trage un şut pe poartă. Ăsta nu e un joc video, nu am o manetă cu care să îi controlez, nu mai depinde de mine. Asta e tot ce pot face.

Am pus în aplicare toate cunoştinţele mele de antrenor în folosul echipei. În fiecare zi vin la baza de pregătire cu 3-4 ore înainte, pentru a pregăti totul. Uneori poate greşi şi antrenorul. Tomas, Unal Karama, Ismail Kartal nu sunt manageri buni. Şumudică nu e bun. Cine trebuie să vină la echipa asta?”, a declarat Marius Şumudică. 

 

Afla mai multe despre: marius sumudicaturciarizespormarius sumudica turcia 

viewscnt
Articole similare