Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

David Alaba este soluţia perfectă pentru Real Madrid. Austriacul va semna cu "galacticii" la finalul sezonului

David Alaba este soluţia perfectă pentru Real Madrid. Austriacul va semna cu "galacticii" la finalul sezonului

Real Madrid

Comentarii

David Alaba a bătut palma cu oficialii lui Real Madrid, iar austriacul urmează să se alăture lotului pregătit de Zinedine Zidane începând din sezonul următor.

David Alaba o va părăsi pe Bayern Munchen la finalul sezonului şi va rămâne liber de contract. Austriacul va pleca la Real Madrid, acolo unde pare să fie soluţia perfectă pentru echipa lui Zinedine Zidane.

Motivul pentru care Zizou a optat pentru serviciile lui Alaba, este acela că austriacul este un fotbalist versatil, care poate evolua pe mai multe posturi. David şi-a început cariera ca fundaş stânga, ulterior, a mai jucat ca mijlocaş defensiv şi fundaş central.

Pentru Real Madrid, Alaba poate veni şi ca o soluţie excelentă a problemelor lotului, pentru că pe poziţiile pe care austriacul poate juca, trebuiesc făcute schimbări.

David Alaba pe postul de fundaş stânga 

Real Madrid îi are pe acest post pe Marcelo şi pe Mendy. Problema nu este la Mendy, care este acum noul titular pe acel post.

Marcelo va împlini 33 de ani şi nu pare că va mai fi o soluţie pentru Zidane, iar Alaba ar putea fi foarte bine utilizat pe acel post uneori chiar şi în locul lui Mendy, care este ceva mai ofensiv.

David Alaba pe postul de fundaş central

Principalul motiv pentru care Alaba ar veni la Real este acela pentru a juca alături de Varane în centrul defensivei, deoarece se pare că Ramos este pe picior de plecare. 

Dacă Ramos va pleca de la Real, cu siguranţă Alaba va veni în locul spaniolului, datorită celor 21 de meciuri jucate ca fundaş central în acest sezon, lucru bine făcut de austriac totodată.

David ar fi prima variantă chiar şi în faţa lui Eder Militao, pentru care s-au plătit 50 milioane de euro şi care a mai primit câteva şanse să demonstreze ce fel de fundaş este, însă, acesta nu a confirmat. Presa din Spania susţine că există şanse ca fundaşul brazilian să plece de la "Galactici".

David Alaba pe postul de mijlocaş defensiv

David Alaba a evoluat pe acest post mai mult la echipa naţională, decât la Bayern, însă, acesta a făcut o treabă foarte bună şi aici. Din 2015 Casemiro este fotbalistul care a asigurat rolul numărului 6 la Real. Brazilianul a făcut o treabă foarte bună şi încă se descurcă bine pe postul pe care s-a consacrat.

Alaba ar putea fi chiar o variantă prin care ar concura împotriva mijlocaşului brazilian, pentru acest post, ceea ce nu s-a mai întâmplat de la plecarea lui Marcos Llorente şi care l-ar putea ajuta şi pe Casemiro să dea un randament mai bun.

Rămâne de văzut ce alegeri va face Zinedine Zidane în privinţa lui David Alaba. Fotbalistul de 28 de ani este cotat la 65 milioane de euro, potrivit transfermarkt.

Afla mai multe despre: real madrid david alaba 

viewscnt
Articole similare