Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Dayro Moreno, aproape de un record istoric în Columbia! Fostul atacant al FCSB-ului e pe val

Dayro Moreno, aproape de un record istoric în Columbia! Fostul atacant al FCSB-ului e pe valgalerie foto

Fotbal

Comentarii

Îl mai ţineţi minte pe atacantul columbian Dayro Moreno (38 de ani)? Gigi Becali a plătit în schimbul său 1.750.000 de euro, în 2008.

Aşadar, în urmă cu 13 ani şi jumătate, Gigi Becali decidea să-l transfere pe atacantul columbian Dayro Moreno, de la Once Caldas, pentru 1.750.000 de euro. 

  • Se spune că patronul celor de la FCSB a refuzat să plătească 3.000.000 de euro pentru legendarul Radamel Falcao, de la River, şi a mers pe mâna lui Dayro Moreno.

După doar 2 ani, FCSB-ul îl vindea pe Dayro Moreno înapoi la Once Caldas, pentru doar 600.000 de euro. Însă, s-a dovedit că tot răul a fost spre bine pentru atacantul columbian.

  • 55 de meciuri, 13 goluri şi 5 pase decisive a reuşit Dayro Moreno la FCSB.

Dayro Moreno, la a doua tinereţe în Columbia

La 13 ani distanţă de experienţa de la FCSB, Dayro Moreno încă este jucător profesionist! Evoluează în prima ligă a Columbiei, la aceeaşi Once Caldas, şi este foarte aproape să devină cel mai bun marcator in istoria campionatului.

Duminică, Dayro a mai făcut un pas către recordul istoric de goluri. A marcat un gol din penalty împotriva celor de la Independiente Medellin şi a ajuns la 215 goluri marcate pe prima scenă a fotbalului Columbian.

În acest moment, Dayro este pe locul 3, la două goluri în spatele lui Ivan Rene Valenciano - 217 şi Sergio Galvan Rey - 224 de goluri.

Aşadar, Dayro Moreno mai are de marcat 10 goluri pentru a stabili un nou record istoric în Columbia şi nu are de gând să se oprească până nu bifa obiectivul personal.

Once Caldas mai are de disputat doar cinci meciuri din Clausura, în acest sezon, aşa că pare să mai aibă timp să stabilească un nou record în actuala ediţie de campionat.

Cel mai probabil, Dayro Moreno va ataca recordul în sezonul viitor. Rămâne de văzut dacă va mai continua la Once Caldas, formaţie de mijlocul clasamentului în Columbia, sau dacă va face pasul către o altă formaţie.

Detalii statistice din cariera lui Dayro Moreno:

  • la Once Caldas: 141 de meciuri, 56 de goluri, 25 de pase decisive
  • la Club Tijuana: 101 meciuri, 49 de goluri, 12 pase decisive
  • la Atletico Nacional: 91 de meciuri, 57 de goluri, 11 pase decisive.
  • la FCSB: 55 de meciuri, 13 goluri, 5 pase decisive
  • la Millionarios: 53 de meciuri, 34 de goluri, 9 pase decisive
  • la Atletico Bucaramanga: 43 de meciuri, 22 de goluri, 4 pase decisive
  • pentru Columbia: 32 de meciuri, 3 goluri.

Afla mai multe despre: dayro morenogigi becalionce caldascolumbia 

viewscnt
Articole similare