Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

DDB a făcut presiuni, iar antrenorul de la Dinamo a cedat şi a plecat. "M-a forţat să folosesc un jucător"

DDB a făcut presiuni, iar antrenorul de la Dinamo a cedat şi a plecat. "M-a forţat să folosesc un jucător"

Dinamo București

Comentarii

Antrenorul echipei secunde a lui Dinamo, Emil Ursu a demisionat, după ce fanii-acţionari din DDB au pus presiuni pe acesta.

Emil Ursu (57 de ani) a demisionat de la Dinamo din poziţia de antrenor al echipei secunde, iar acesta a declarat că a fost forţat să folosească un anumit jucător, acesta fiind şi motivul plecării sale.

DDB a făcut presiuni, iar antrenorul de la Dinamo a cedat şi a plecat

Potrivit celor de la GSP, DDB a făcut presiuni asupra antrenorului de la Dinamo, pentru a folosi un anumit fotbalist, iar Emil Ursu a cedat şi a plecat de la club. Fanii-acţionari l-au forţat pe Ursu să îl intorducă pe Cătălin Hîldan, nepotul fostului mare simbol al grupării din Ştefan cel Mare.

Fostul principal al echipei secunde a lui Dinamo, a decis în urma conflictului cu DDB să demisioneze şi susţine că a fost ameninţat de fanii dinamovişti, după ce a refuzat să îl folosească pe Hîldan la echipa a doua.

"DDB m-a forţat să folosesc un jucător. Pe Cătălin Hîldan. Eu sunt crescut la Dinamo, iubesc Dinamo, nu o să vorbesc niciodată urât de Dinamo. Am fost în galeria lui Dinamo timp de 6 ani, am crescut în acest club şi clubul Dinamo m-a ridicat ca om. Acolo m-am realizat. Nu pot folosi jucători care nu merită să joace. Am avut o discuţie cu unul dintre cei care conduc DDB acum două săptămâni, a venit pentru o discuţie în particular cu mine.

Mi-a spus că trebuie să îl forţez pe Cătălin Hîldan să joace. Eu îl stimez pe nea Marin Hîldan, am jucat contra lui Cătălin Hîldan şi l-am şi antrenat, am respect pentru el din toate punctele de vedere. Dar ca un jucător să joace la echipa a doua, trebuie să fie cel mai bun la juniori. Atunci cu drag îl promovez şi îl bag la echipa a doua. Am zis că în momentul de faţă nu poate să joace la echipa a doua, dar ce pot să fac pentru el este să îl las să se antreneze cu mine la echipa a doua şi dacă mă ajută rezultatele, să îl debutez şi să îi dau drumul uşor-uşor, să prindă încredere în el.

Eu vă spun, e un copil care mi se pare foarte timid, foarte trist când vine la antrenament, e puţin marginalizat, mai ales de când l-au chemat să se antreneze cu prima echipă. Eu înţeleg, Cătălin Hîldan e simbolul lui Dinamo, cei din DDB, din galerie, ştiu asta. Dar cei născuţi în 2002, 2003, 2004 nu interpretează aşa. Ei vor să joace, se consideră mai buni decât el şi vor să fie ei luaţi la antrenamentul primei echipe", a declarat Emil Ursu pentru GSP.

Emil Ursu susţine că pe lângă ameninţările primite, a fost singurul căruia nu i-a fost plătit salariul, iar acesta a fost un motiv în plus pentru a pleca.

"Eu nu vreau să dau în Dinamo. Am primit foarte multe ameninţări pe telefon. Nu e în regulă, de ce să am stresul ăsta? Am zis că renunţ eu, să aducă pe altcineva. Ăsta este motivul pentru care plec. Le-am spus cu o săptămână înainte că dacă nu le convine de mine, să mă cheme, să îmi dea banii la zi - pentru că eram neplătit de 7 luni - şi plec. S-au dat salariile tuturor de la Centrul de Copii şi Juniori, pe mine m-au lăsat la o parte.

Până la urmă mi-au dat banii, mai aveam încă un an şi jumătate contract cu ei, dar am cerut doar pentru munca prestată. Am primit telefoane să renunţ la 3-4 salarii. Oricum depusesem memoriu şi câştigasem.

Îi doresc lui Cătălin Hîldan să devină un fotbalist important, dar nu cred. Eu nu vreau să compromit un copil. Trebuie să îl bag în echipă când consider că merită şi are valoarea de a juca. Nu îl voi băga în teren doar de dragul de a-l băga.

Jos pălăria pentru ceea ce fac cei din PCH pentru club, pentru banii pe care i-au adus.", a mai spus fostul antrenor principal al echipei.

Ursu a mai adus vorba în interviul acordat pentru GSP şi despre alte 4 situaţii în care copii de fotbalişti sau oameni importanţi din acest domeniu, nu au fost la nivelul pe care acesta îl cerea şi i-a îndrumat să facă altceva.

"Eu vă spun ceva din trecut. Pe George Ţălnar, băiatul lui Cornel Ţălnar, l-am avut la echipa a doua când ne numeam Dinamo Poiana Câmpina. A marcat 7-8 goluri. Dinu, care e naşul lui, era antrenor la prima echipă, iar Ţălnar secund. Nu l-au debutat la prima echipă şi nu l-au luat la echipa mare pentru că nu merita, deşi puteau să îl ridice. Când Ţălnar şi eu am văzut că nu are perspective, copilul s-a lăsat de fotbal, a plecat pe alt drum.

Eu l-am avut pe fiul meu la Dinamo. În momentul în care am văzut că nu are perspective, i-am zis «Treci la carte». Era în grupă cu Marius Alexe, la 1990. La 13 ani i-am zis «Stop, treci la carte, că nu ai perspective să ajungi fotbalist. Decât să te duci în Liga 3, să te chinui, ai altă perspectivă, învăţând».

Patrick Borcea, băiatul lui Cristi. Am discutat cu Cristi, i-am zis că nu are perspective să ajungă fotbalist. S-a retras, a fost şi el la grupele de copii de la Dinamo. Cristi, jucând fotbal, a văzut. A venit la antrenamente şi s-a convins, a zis «Da, corect, la revedere».

Băiatul lui Florian Walter, care a fost la echipa a doua a lui Dinamo, a jucat doar câteva meciuri pentru că nu putea fi la nivelul celorlalţi din echipă. Ne-am respectat, i-am zis şi lui Florian că dacă nu merită, la mine nu joacă", a mai povestit Emil Ursu.

Afla mai multe despre: ddbdinamo bucuresti 

viewscnt
Articole similare