Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

De ce FCSB nu poate să joace pe noul stadion Steaua, deşi au anunţat că vor depune o cerere: ”Este destul de greu”

De ce FCSB nu poate să joace pe noul stadion Steaua, deşi au anunţat că vor depune o cerere: ”Este destul de greu”galerie foto

Steaua

Comentarii

Iulian Miu, oficial la Steaua, a explicat motivul pentru care este destul de greu pentru FCSB să joace pe noul stadion din Ghencea.

În ciuda conflictului juridic pe care îl au cu Steaua, cei de la FCSB îşi doresc tot mai mult să joace pe noua arenă din Ghencea. Mihai Stoica a anunţat că FCSB va face o cerere oficială pentru a juca pe stadionul Steaua, în timp ce Gigi Becali spune că va muta acolo echipa doar dacă sunt de acord suporterii Stelei.

Dincolo de toate aceste discuţii, Iulian Miu a explicat de ce o negociere între FCSB şi MApN este destul de greu de realizat.

De ce este destul de greu ca FCSB să joace pe noul stadion Steaua

Zilele trecute, Mihai Stoica a afirmat că, foarte probabil, FCSB va face o cerere să joace pe stadionul Steaua. Managerul general al FCSB-ului a spus atunci că nu există motive pentru care echipa să nu fie primită pe noul stadion din Ghencea:

”Am făcut cerere pentru a juca pe Arcul de Triumf, aşteptăm răspuns. N-am făcut la Ghencea, dar probabil că o vom face. Aţi văzut, mesajul este pacifist, nu are rost să ne certăm cu nimeni”, a spus Mihai Stoica.

Prezent în studioul Look Sport Live, Iulian Miu, care este oficial la Steaua, a explicat de ce este destul de greu ca FCSB să primească acceptul să joace pe noul stadion al ”militarilor”:

”E greu să intri într-o discuţie cu cei de la FCSB, având în vedere ceea ce s-a întâmplat în trecut. Este şi acel prejudiciu care... este un proces care nu s-a terminat pentru acel prejudiciu. Şi atunci este destul de greu”, a spus Miu.

Florin Talpan: ”Nu pot exista relaţii contractuale între persoane juridice aflate în litigiu”

De altfel, în urmă cu un an, Florin Talpan a explicat de ce, din punct de vedere legal, FCSB nu poate primi acceptul să evolueze pe noul stadion Steaua:

”În privinţa motivelor de drept sau legale, pentru care FCSB nu poate juca pe acest stadion, acestea decurg din chiar izvoarele obligaţiilor la încheierea contractelor civile respectiv art. 14, art. 1170 şi următoarele din Codul Civil.

Suntem în litigiu cu FCSB şi nu se pune problema ca acesta să  joace pe stadionul STEAUA, având în vedere litigiile dintre părţi, reaua credinţă a reprezentanţilor legali ai FCSB, prejudiciile pe care le-a adus Statului Român, respectiv Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti şi nu în ultimul rând, istoricul avut în legătură cu plata chiriei stadionului.

FCSB nu  poate închiria stadionul deoarece nu este nici moral şi nici legal ca să existe relaţii contractuale între persoane juridice aflate în litigiu”, a spus atunci Florin Talpan.

De-a lungul anilor, între Steaua şi FCSB au avut loc mai multe conflicte juridice.

În 2011, CSA Steaua a acţionat-o în judecată pe FCSB deoarece echipa lui Gigi Becali, care atunci juca în Ghencea, n-a plătit chiria pentru utilizarea bazei sportive.

În 2014, printr-o decizie definitivă, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a stabilit că Gigi Becali a înregistrat ilegal marca Steaua.

Pe 28 iunie 2021, Curtea de Apel Bucureşti a decis că Steaua are palmaresul de la înfiinţare până în anul 1998. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată la Înalta Curte.

Pe rol se află şi procesul prin care Steaua a cerut despăgubiri de aproape 37 de milioane de euro, pe motiv că FCSB a folosit ilegal marca Steaua în perioada 2004-2014. Dosarul este suspendat până când se va da o decizie definitivă în procesul pentru confirmarea palmaresului.

Afla mai multe despre: stadion steaua 

viewscnt
Articole similare