Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

De ce n-a fost încă demis Lopetegui de la Real Madrid. Care sunt cei 3 antrenori care îl pot înlocui

De ce n-a fost încă demis Lopetegui de la Real Madrid. Care sunt cei 3 antrenori care îl pot înlocui

Real Madrid

Comentarii

Cotidianul El Pais scrie în ediţia sa tipărită de astăzi că şansele lui Julen Lopetegui de a mai continua pe banca ”albilor” sunt foarte mici. Antonio Conte, Laurent Blanc şi Santiago Solari sunt numele vehiculate pentru a-l înlocui în plin sezon pe tehnicianul de origine bască.

Pe 27 septembrie 2018, la o zi distanţă după ce Real Madrid a pierdut cu 3-0 pe Ramon Sanchez Pizjuan în faţa Sevillei, un intermediar care a acţionat în numele lui Florentino Perez l-a căutat pe impresarul lui Antonio Conte. ”Acestuia i-a fost adresată o singură întrebare” scrie El Pais, care confirmă faptul că italianul a fost contactat doar pentru ca Real Madrid să ştie dacă va răspunde pozitiv unui eventual interes.

Evident, gruparea blanco a dezminţit aceste zvonuri, dar cei de la El Pais au aflat că sâmbătă, la finalul partidei Real Madrid-Levante 1-2, numele lui Conte era încă unul pe gustul şefilor de pe Bernabeu.

Real are şi o alternativă ”de-a casei” în persoana lui Santiago Solari, care ar putea prelua temporar echipa merengue. Totuşi, acesta se loveşte de un impediment important: vestiarul echipei, care nu îl consideră pregătit să preia un asemenea rol.

Absenţa unor candidaţi viabili pentru a-l înlocui pe Lopetegui a făcut până la urmă ca tehnicianul care a pregătit ultima dată naţionala Spaniei, să nu fie încă demis. Decizia de a-l destitui pare luată încă de pe 2 octombrie, atunci când Real Madrid a pierdut incredibil la Moscova, 0-1 cu CSKA. Şi la Conte, Real Madrid are probleme. ”Greii” din vestiarul echipei, Sergio Ramos, Isco, Modric, Carvajal sau Marcelo nu-l doresc pe tehnicianul italian la echipă.

Considerat un tip dur care conduce autoritar echipele pe care le antrenează, Conte nu pare să fie nici el pe placul jucătorilor: ”Mergi pe mâna noastră, Presi. Lopetegui e un mare antrenor” i-ar fi transmis Sergio Ramos lui Florentino Perez la finalul meciului cu Levante, scrie MARCA.

O variantă mai puţin vehiculată, dar care capătă din ce în ce mai mulţi adepţi pare să fie Laurent Blanc, fostul selecţioner al Franţei. Acesta ar fi fost deja recomandat conducerii de către Zinedine Zidane, chiar şi imediat după plecarea sa. Ultima dată, Blanc a pregătit-o pe Paris Saint Germain în 2016.

Ca antrenor, a câştigat titul cu Bordeaux şi Paris Saint Germain. Cu parizienii a câştigat de altfel nu mai puţin de 11 trofee în 3 ani. Alte 4 trofee le-a obţinut la Gironids Bordeaux.

Afla mai multe despre: julen lopeteguilaurent blancantonio contesolarireal madridantrenori 

viewscnt
Articole similare