Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

De ce nu a mai continuat Marco Dulca la FCSB! Explicaţia lui MM Stoica: ”E simplu!”

De ce nu a mai continuat Marco Dulca la FCSB! Explicaţia lui MM Stoica:  ”E simplu!”

FCSB

Comentarii

Marco Dulca a decis să îşi rezilieze contractul cu FCSB săptămâna aceasta, după doar cinci luni în care evoluat în tricoul roş-albaştrilor.

Marco Dulca a fost cumpărat în luna august în schimbul sumei de 250.000 de euro de la Chindia şi a jucat doar 13 meciuri pentru FCSB, 416 minute.

Gigi Becali a declarat de mai multe ori că lua în considerare să renunţe la fotbalist.

MM Stoica a scris pe pagina sa oficială de Facebook patru motive pentru care vicecampioana României a renunţat la Marco Dulca. Cel mai important motiv ar fi acela că FCSB are mai multe opţiuni pentru postul de mijlocaş central.

De asemenea, MM Stoica a mai spus că în cazul în care clubul va fi nevoit să schimbe sistemul de joc în 442 şi vor fi necesari doi mijlocaşi centrali, lotul FCSB-ului are destul variante.

De ce nu a mai continuat Marco Dulca la FCSB! Explicaţia lui MM Stoica:  ”E simplu!”

”E simplu!”

”1. Poziţia de mijlocaş central este acoperită de Şut şi Edjouma în sistemul 433. Internaţionalul macedonean - de Nord - Nikolov (titular în barajul în care Macedonia - de Nord - a eliminat Italia la Palermo) poate juca şi el închizător.

2. În eventualitatea în care - forţaţi de multitudinea de soluţii din atac - vom schimba sistemul în 442 (care e un 424 ce vrea să pară mai echilibrat) şi va fi nevoie de doi mijlocaşi centrali, lotul nostru oferă destule variante : Şut, Edjouma, Olaru, Nikolov, Oaidă, Radaslavescu, chiar Ovidiu Popescu sau Cristea (pe care Edi în vară l-a văzut cel mai bun jucător român exact pe această poziţie).

3. Am citit comentarii legate de vârstă, Dulca fiind încă perceput ca un jucător de perspectivă la 23 ani. Subscriu. Doar că, printre jucătorii pe care i-am împrumutat şi care revin în iunie sunt 4 mijlocaşi centrali : Lixandru (21), Perianu (20) Ciuciulete (19) şi Pandele (19). Cine n-a auzit de ultimii doi, să-şi descarce Franţa - România Euro U19. Sigur, titularul postului este mai în vârstă decât Dulca. Cu 11 zile. Cât cantonamentul nostru din Turcia.

4. E simplu să ai câte 3-4 jucători pe o poziţie pentru a crea o concurenţă sportivă acerbă, doar că se resimte acut în fondul de salarii, componenta exerciţiului financiar care duce la îndatorarea cluburilor faţă de investitori, uneori chiar la insolvenţă/faliment (vezi cluburi de tradiţie, concitadine, chiar foste campioane)”, a scris Mihai Stoica.

Afla mai multe despre: marco dulca-mm stoica-fcsb 

viewscnt
Articole similare