Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

De ce nu participă jucătoarele de tenis la Jocurile Olimpice. Au anunţat că... vor fi accidentate: ”Toată lumea vede că ele joacă la Wimbledon”

De ce nu participă jucătoarele de tenis la Jocurile Olimpice. Au anunţat că... vor fi accidentate: ”Toată lumea vede că ele joacă la Wimbledon”
Comentarii

Mihai Covaliu a dezvăluit o situaţie controversată în tenisul românesc. Jucătoarele de tenis care au refuzat să meargă la Jocurile Olimpice, deşi erau calificate, au motivat că sunt... accidentate. Însă ele au jucat sau încă joacă la turneul de la Wimbledon.

Jucătoarele de tenis din România au refuzat să participe la Jocurile Olimpice. Dintre cele calificate, doar Simona Halep are un argument solid. Cea mai bună jucătoare de tenis din România a suferit o accidentare gravă, motiv pentru care nu a putut să joace la Roland Garros şi la Wimbledon.

Celelalte jucătoare au trimis o hârtie la COSR prin care au anunţat că vor fi accidentate în perioada în care se dispută turneul de tenis de la Jocurile Olimpice.

De ce nu participă jucătoarele de tenis la Jocurile Olimpice. Au anunţat că vor fi accidentate...

Pentru a-şi justifica absenţa de la Jocurile Olimpice, Sorana Cârstea, Patricia Ţig şi Irina Begu au anunţat COSR că... vor fi accidentate. Cele 3 erau calificate la proba de simplu. Ana Bogdan ar fi avut şi ea şansa să meargă la Tokyo 2021, dar a refuzat şi ea.

Deşi susţin că sunt accidentate, cele 3 au jucat sau încă sunt în competiţie la turneul de la Wimbledon. Irina Begu a fost eliminată în turul 3 al competiţiei, Sorana Cârstea este încă în competiţie şi va juca în turul 3, în timp ce Patricia Ţig a părăsit competiţia încă din primul tur.

Mihai Covaliu, preşedintele COSR, s-a declarat revoltate de această situaţie şi acuză că latura financiară a ajuns să umbrească orice urmă de dorinţă de a-ţi reprezenta ţara la o astfel de competiţie.

”Din păcate, după cum bine ştiţi, Simona Halep nu a mai putut participa, nu a mai putut fi propusă pentru a fi portrapel. Simona a sacrificat jumătate de an şi toată strategia ei a avut ca spor final Jocurile Olimpice.

Din păcate, presiunea pe care ea a pus-o ope umerii ei a fost prea mare, corpul a cedat. A suferit acea ruptură parţială, doctorii i-au trasmis că este oposibil chiar să se rupă muşchiul gambei şi atunci ar fi foarte greu ca ea să mai continue cariera.

Nu înţelegem de ce un sportiv care este calificat şi apt din punct de vedere fizic refuză să facă parte din echipa olimpică. Probabil au alte valori, probabil au alte proiecte, alte priorităţi. Noi suntem gata să îi primim pe toţi cei care vor să reprezinte România şi să fie în echipa olimpică.

Faptul că banul este pe primul loc a diminuat un pic din ceea ce înseamnă patriotism, din ceea ce înseamnă mândria de a-ţi reprezenta ţara. Sunt convins că şi cei care sunt şi manageri şi susţin aceste echipe, să conşientizeze importanţa faptului ca un sportiv, un fotbalist pe care îl au în echipa proprie este o mândrie şi, în acelaşi timp, e clar şi o creştere a cotei în tot ceea ce înseamnă business.

O dată la 4 ani cred că poţi face o excepţie şi să marchezi locul tău în istoria olimpică şi în istoria sportului mondial. 

În timp ce ele se află la turneul de la Wimbledon, am primit această hârtie din partea FRT, cum că motivul pentru care cele 4 sportive calificate la Jocurile Olimpice nu pot participa este accidentare. (Dar ele joacă) Asta vede toată lumea”, a declarat Mihai Covaliu.

Până în acest moment, singurele jucătoare de tenis care vor reprezenta România la Jocurile Olimpice sunt Monica Niculescu şi Raluca Olaru, care vor juca în proba de dublu.

Afla mai multe despre: tenis 

viewscnt
Articole similare