Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

De ce s-a accidentat Cristina Neagu? Asta s-ar putea să-i fi fost fatal! În ce top de la EURO e prima

De ce s-a accidentat Cristina Neagu? Asta s-ar putea să-i fi fost fatal! În ce top de la EURO e prima

Handbal

Comentarii

Cristina Neagu nu va mai juca la acest turneu final, dar e prima la câteva capitole. Unul dintre ele ar putea să fie cauza pentru accidentare.

Neagu e prima marcatoare a României la turneul final, cu 44 de goluri şi a doua din întreg turneul final. A înscris de 44 de ori, dar a aruncat la poartă de 82 de ori, cele mai multe încercări dintre toate handbalistele. S-a şi întrebuinţat, aşadar extrem de mult.

Ne dăm seama de acest lucru, doar uitîndu-ne în topul minutelor petrecute pe teren de jucătoare. E lider între jucătoarele calificate în semifinale A stat cu o jumătate de oră în plus pe teren faţă de a doua clasată, olandeza Tess Wester. 337 de minute a stat Neagu pe teren, faţă de 308, jucătoarea din Olanda. De altfel, în întreg turneul final, doar Trine Jense a stat mai mult pe teren ca Neagu. Aşadar, surmenajul de la acest turneu final, la care se adaugă oboseală acumulată de-a lungul unui sezon cu 20 de meciuri jucate până-n Campionatul European, plus faptul că Neagu nu mai e la prima tinereţe, toate acestea s-ar putea să-şi fi spus cuvântul.

Înaintea semifinalelor, Neagu continuă să domine şi alte topuri de la turneul final. E cea mai bună marcatoare din acţiune, cu 37 de goluri înscrise şi are cel mai bun punctaj goluri-pase decisive. 

Neagu a devenit, pe 3 decembrie, în timpul meciului cu Germania, cea mai bună marcatoare all time de la turneul final, cu 206 goluri. 

Top minute jucate la turneul final pentru jucătoarele calificate în semifinale

1. Cristina Neagu (România)   336 minute

2. Tess Wester(Olanda)          308 minute

3. Daria Dmitrieva (Rusia)      266 minute

4. Beatrice Edwige (Franţa)    263 minute

Afla mai multe despre: neagugolghtereurotop 

viewscnt
Articole similare