Experiențe împreună.
You are here:

De ce s-a reluat meciul Danemarca - Finlanda la doar două ore după ce Eriksen s-a prăbuşit pe teren. Decizia UEFA i-a enervat pe danezi: ”Este greşit”

De ce s-a reluat meciul Danemarca - Finlanda la doar două ore după ce Eriksen s-a prăbuşit pe teren. Decizia UEFA i-a enervat pe danezi: ”Este greşit”

EURO 2020

Comentarii

Meciul Danemarca - Finlanda s-a reluat la două ore distanţă de momentul în care Christian Eriksen s-a prăbuşit pe teren, o decizie criticată de mulţi. Kasper Hjulmand, selecţionerul Danemarcei, a explicat motivele pentru care partida s-a reluat.

Partida dintre Danemarca şi Finlanda, din grupele EURO 2020, a oferit imagini cutremurătoare. În minutul 43, Christian Eriksen a suferit un stop cardiac şi s-a prăbuşit pe teren. Medicii au intervenit rapid, l-au resuscitat chiar pe gazon şi au reuşit să-i salveze viaţa.

Momentul a avut însă o încărcătură emoţională foarte intensă. Mai ales pentru colegii şi apropiaţii lui Eriksen. Cu toate aceastea, partida a fost reluată după două ore, după ce Christian Eriksen a fost dus la spital şi stabilizat.

UEFA a afirmat că meciul a fost reluat la insistenţele jucătorilor, însă Kasper Hjulmand, selecţionerul danezilor, oferă o perspectivă uşor diferită.

De ce s-a reluat meciul Danemarca - Finlanda

Partida s-a reluat după două ore, din minutul 43, atunci când a avut loc dramaticul moment. Finlanda s-a impus cu 1-0, dar scorul a fost mai puţin important. Conferinţa de presă de după meci a fost marcată, cum era normal, de întrebările despre starea lui Christian Eriksen.

Printre altele, selecţionerul Kasper Hjulmand a dezvăluit motivele pentru care partida s-a reluat, deşi jucătorii încă era foarte afectaţi de drama prin care a trecut Eriksen. Hjulmand susţine că UEFA le-a oferit două opţiuni pentru continuare partidei: fie vor relua partida, fie vor fi reprogramaţi a doua zi, de la ora locală 12:00.

Kasper Hjulmand spune că s-a consultat cu jucătorii şi toţi au decis că ar fi mai bine să continue în aceeaşi seară, deoarece a doua zi ar fi fost mult mai afectaţi de momentele dramatice pe care le-au trăit:

”Fie terminam meciul în această seară (n.r. sâmbătă seara), fie trebuia să jucăm duminică, de la 12:00. Dar jucătorii nu ar mai fi putut să meargă acasă şi să doarmă. Ar fi fost şi mai greu de gestionat această situaţie.

Au ales să termine meciul. Aceasta a fost alegerea pe care au făcut-o. Am decis că nu vom face nimic până când nu ştim că Christian este în regulă”, a declarat Kasper Hjulmand la conferinţa de presă.

Michael Laudrup: ”UEFA a greşit când a decis reluarea meciului”

Legendarul Michael Laudrup i-a criticat pe cei de la UEFA pentru opţiunile pe care le-au prezentat pentru continuarea meciului. Fostul mare mijlocaş danez spune că, de fapt, jucătorii nu prea au avut de ales:

”Când se întâmplă astfel de lucruri, tu, în calitate de jucător, te afli în frământarea emoţiilor tale şi nu ai o imagine de ansamblu pentru a lua decizii importante. Trebuie să existe cineva să spună: ”acum ne oprim aici!”.

Au avut o alegere care nu este o alegere. Joci în seara asta sau mâine, la ora 12:00. Îmi pare rău, dar asta nu este o alegere. Să iei o decizie la cald într-un moment emoţional atât de intens este greşit”, a spus Michael Laudrup, citat de berlingske.dk.

viewscnt
Articole similare
Ce mănâncă Cristiano Ronaldo la Manchester United. Meniul care i-a înfuriat pe...