Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

„De frică, exact când s-a prăbuşit, m-am ascuns în spatele autocarului”. Dispariţia lui Hîldan, prin ochii antrenorului de la Dinamo | EXCLUSIV

„De frică, exact când s-a prăbuşit, m-am ascuns în spatele autocarului”. Dispariţia lui Hîldan, prin ochii antrenorului de la Dinamo | EXCLUSIV
Comentarii

5 octombrie 2000. E data la care fotbalul românesc şi în special Dinamo a pierdut un jucător emblematic. Roş-albii s-au ales însă cu un simbol pe viaţă. Cătălin Hîldan a murit la numai 24 de ani, în timpul unui meci amical disputat la Olteniţa, cu echipa din localitate.

În minutul 74 al partidei partidei amicale dintre Şantierul Naval Olteniţa şi Dinamo, Cătălin Hîldan a fost victima unui atac cerebral, în urma căruia s-a prăbuşit pe teren. Fostul internaţional a murit ulterilor la un spital din Olteniţa.

Până la tragicul eveniment, Hîldan jucase în 138 de meciuri în primul eşalon, perioadă în care a înscris şase goluri, toate pentru Dinamo. La echipa naţională a României, fostul mijlocaş a fost selecţionat de opt ori şi a marcat un gol.

„(Erai la acel meci amical?)

Da... Noi eram din acelaşi grup de prieteni, eu cu Florentin Petre, Cosmin(n.r. Contra). Ei erau la lot, noi, cei rămaşi într-o perioadă destul de tulbure a lui Dinamo. Ţin minte că „Mister” Dinu era antrenor şi erau tot felul de probleme. Eventual schimbarea staff-ului respectiv. 



Lumea începuse deja să ne critice şi pe noi, cei tineri, care nu mai dădeam randamentul pe care ei îl aşteptau.  Şi Cătălin suferea foarte mult. Mai ales el şi Florentin Petre. Eu eram cumva venit în acest grup, dar ei erau crescuţi de Dinamo şi sufereau foarte mult. 

Şi am avut acea săptămână cu trei meciuri unul după altul. Meciuri la Câmpulung Muscel, mergeam în ţară, cumva să ieşim din atmosfera aceasta apăsătoare a Bucureştiului  şi să le oferim unor suporteri din ţară posibilitatea să ne vadă.  Şi ultimul meci a fost cel de la Olteniţa, am fost chiar lângă el, dar nu ştiu dacă am mai spus vreodată, de frică exact când s-a prăbuşit, m-am ascuns în spatele autocarului.

Asta a fost reacţia mea. Nu îmi place şi îmi rămân în minte imaginile astea dure şi nu am acceptat să se întâmple aşa ceva. Ţin minte că am fost toată echipa împreună la spital. Mult spus spitalul din Olteniţa, dar deja era prea târziu.

O tragedie la acea vreme de nedescris. Dar poate că şi acel episod a făcut ca echipa să se unească mult mai mult”, a declarat antrenorul lui Dinamo, Adrian Mihalcea, la Telekom Sport, în emisiunea Top Interviuri.

Afla mai multe despre: hildanmihalceadinamotop interviuri 

viewscnt
Articole similare