Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

De Gea, rezervă la Manchester United? O legendă a "diavolilor roşii" dă de pământ cu portarul spaniol

De Gea, rezervă la Manchester United? O legendă a "diavolilor roşii" dă de pământ cu portarul spaniol

Premier League

Comentarii

Portarul lui Manchester United, David De Gea, a comis o nouă gafă impardonabilă pentru un goalkeeper de anvergura sa, în semifinala din Cupa Angliei, cu Chelsea. Cu toate acestea, managerul "diavolilor roşii", Ole Gunnar Solskjaer, i-a luat din nou apărarea.

Solskjaer spusese recent despre portarul spaniol că este cel mai bun din lume, însă, chiar şi aşa, tehnicianul recunoaşte că omul său de bază a greşit. Managerul are încredere în De Gea că îşi va reveni la forma care l-a consacrat.

"David ştie că ar fi trebuit să salveze acea minge în 100 de cazuri din 100, dar acesta e fotbalul. S-a terminat, trebuie să mergem mai departe. Ştiu că el este un jucător extrem de puternic din punct de vedere mental", a declarat tehnicianul lui United, care nu ia în calcul să îl treacă pe De Gea pe banca de rezerve pentru meciurile cruciale pentru ocuparea unui loc în TOP 4, cu West Ham şi Leicester: "Bineînţeles că îşi va păstra postul. Am fost neînvinşi timp de 19 partide şi atât Sergio (n.r. - Romero), cât şi David au jucat foarte bine. Joi, la Palace, nu am primit gol şi a reuşit câteva intervenţii formidabile. Ştiu că toată lumea va ieşi pe prima pagină acum cu greşeala lui, el ştie foarte bine că trebuia să fi apărat acel şut, dar acest lucru nu îi va scădea încrederea în propriile forţe".

De cealaltă parte, legenda lui United, Phil Neville, pune tunurile pe David De Gea, despre care consideră că trebuie să fie înlocuit cu Dean Henderson.

"Face greşeli incredibile, uneori e de nerecunoscut. Un De Gea în formă maximă ar fi scos toate cele trei goluri de azi. Mă îngrijorează foarte tare inconsecvenţa sa. Dacă un portar face una sau două greşeli, trebuie să îi dai încredere, să nu te gândeşti să îl schimbi. Dar la David se întâmplă să tot comită erori de ceva timp. Cred că e timpul să îl aduci înapoi pe Dean Henderson şi să îi dai şansa să joace", a spus Phil Neville.

Manchester United a pierdut cu 3-1 partida cu Chelsea, din FA Cup. Apărarea poate fi considerată principala vinovată pentru acest rezultat slab. De Gea a scăpat în poartă un şut puternic, însă insuficient de bine plasat, la golul lui Mount prin care londonezii au deschis scorul.

David De Gea a fost transferat pe Old Trafford, în 2011, de la Atletico Madrid. De atunci, ibericul a fost desemnat de cinci ori portarul anului în Premier League. Spaniolul a strâns peste 300 de meciuri în prima liga engleză. Acesta şi-a prelungit contractul cu cu "diavolii roşii" până în 2023.

Afla mai multe despre: david de gea 

viewscnt
Articole similare