Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

De la campion la campioană. Sfaturile lui Ilie Năstase pentru Simona Halep: ”Poate câştiga US Open. E odihnită şi concentrată pe tenis!”

De la campion la campioană. Sfaturile lui Ilie Năstase pentru Simona Halep: ”Poate câştiga US Open. E odihnită şi concentrată pe tenis!”

Simona Halep

Comentarii

Ilie Năstase a acordat un interviu în exclusivitate pentru Telekom Sport. A vorbit printre altele despre Simona Halep şi perioada pe care campioana noastră o va traversa în această a doua jumătate a anului.

Ilie Năstase, fostul număr 1 mondial, a vorbit despre perioada prin care trece Simona Halep şi i-a oferit campioanei noastre câteva sfaturi pentru apropiatele turnee de pe contintentul nord-american: ”Ştie şi ea mai bine. Nu trebuie să-i spun eu, sau dumneata, sau antrenorul. Acum e o perioada foarte călduroasă în Canada şi umezeala e mare, umiditatea, e foarte greu pentru corp şi pentru muşchi. Ţin minte că pe timpul nostru au fost multe abandonuri în primul tur, turul doi la US Open sau în Canada, Washington, Indianapolis, unde sunt turneele acum. Am fost mai norocos poate. Jucam şi mult. 33 de turnee plus Cupa Davis, jucam aproape tot anul. Dar am avut noroc” a spus Năstase, în exclusivitate pentru Telekom Sport.

Se mai poate gândi Simona Halep pentru acest sezon la câştigarea unui turneu important? Năstase explică: ”A mai rămas US Open. Câteva săptămâni, nu stiu cate sunt, la final de august parca. Da, de ce nu. Fizic, daca şi revine puţin, e odihnita, s-ar putea să câştige. E concentrată pe tenis de asta s-a dus acolo să facă performanta, nu?”

Despre evoluţia sportivilor români la Jocurile Olimpice, Ilie Năstase a remarcat: ”Şi care au fost în afara de canotaj şi scrima? au mai fost mulţi că nu înţeleg. Nu a fost numai tenisul. Din păcate pentru sportul romanesc. Daca avem un buget de 50 de milioane pentru tot sportul romanesc trebuie să ne laşam cu toţii. Daca nu bagăm bani în copii să facă sport vom baga de o suta de ori mai mult în sănătate. Daca aveam 500 de milioane aşteptam mult mai multe medalii”

Legendarul sportiv român şi-a făcut buletin de Constanţa şi şi-a achiziţionat un apartament într-un bloc al familiei Halep: ”Am domiciliul în Constanta. M-am mutat aici. Simona a făcut invers. A plecat de la Constanta la Bucureşti. Sunt fericit că sunt într-un oraş care are doi numărul unu mondiali la tenis. Nu cred că sunt doua oraş care se pot lauda cu doi numărul unu. Mi-am făcut buletin de Constanta. Am luat şi la fetele mele şi la sotie şi nepotul şi-a luat şi băiatul soţiei mele. Nu am vorbit cu Simona. Am vorbit cu fratele ei şi cu tatăl ei” a mai spus Năstase.

Simona Halep a ieşit din Top 10 WTA după mai mult de şapte ani

Simona Halep a coborât de pe locul 10 pe locul 13 WTA, cu 3.925 de puncte, în clasamentul WTA dat publicităţii luni. Halep coboară după 373 de săptămâni de prezenţă neîntreruptă în primele zece jucătoare ale lumii.

Halep a intrat în Top 10 WTA la 27 ianuarie 2014 şi este pe locul al optulea în ceea ce priveşte longevitatea între primele zece jucătoae, din noiembrie 1975, când a fost dat publicităţii primul clasament WTA.

Simona Halep nu a mai jucat din 12 mai, de la turneul de la Roma, când a suferit o accidentare, care a făcut-o să rateze turnee importante, precum Roland Garros, Wimbledon şi Jocurile Olimpice.

Autor: Răzvan Ionaşcu

Afla mai multe despre: ilie năstasesimona halep 

viewscnt
Articole similare