Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

De la "noul Hagi" la "prinţ". Jucătorii de la FCSB care au avut soarta lui Qaka

De la "noul Hagi" la "prinţ". Jucătorii de la FCSB care au avut soarta lui Qaka

FCSB

Comentarii

Kamer Qaka (23 de ani) a părăsit FCSB după doar două luni şi şapte meciuri în tricoul "roş-albastru", dar cazul lui nu este singural. De-a lungul timpului au mai existat jucători care nu s-au impus şi au fost vânduţi rapid de patron.

"Noul Hagi", doar o lună în Ghencea

În vara anului 2008, echipa care atunci se numea Steaua plătea 100 de mii de euro pentru transferul lui Claudiu Ionescu de la Gloria Buzău. Mijlocaşul ofensiv l-a impresionat atât de tare pe Becali încât acesta l-a comparat cu Gică Hagi, însă comparaţia nu a fost de bun augur. Ionescu nu a reuşit să îl impresioneze pe antrenorul de atunci, Marius Lăcătuş, şi s-a întors după doar o lună şi două cantonamente la Buzău. 

Tot în 2008, în Ghencea a ajuns şi brazilianul Andre Nunes. Atacantul nu a prins niciun meci, fiind împrumutat imediat tot la satelitul neoficial, Gloria Buzău, iar de acolo a plecat direct în ţara natală. 

Transferurile lui Piţurcă

Fostul selecţioner ajungea cu mare fast în vara lui 2010, dar a plecat după doar meciuri oficiale, din cauza neînţelegilor cu Gigi Becali. Ca urmare, doi jucători aduşi de Piţurcă au fost lăsaţi pe liber odată cu numirea unui nou antrenor.

Dorel Stoica, fost căpitan la Universitatea Craiova, a fost adus de Piţurcă, dar nu a intrat în planurile lui Ilie Dumitrescu. Două luni, cinci meciuri în Liga 1 şi un gol, la asta s-a rezumat cariera lui Stoica în Ghencea. Al doilea jucător "dat afară" de Dumitrescu a fost bulgarul Yordan Todorov. Faţă de Stoica, fundaşul stângă nici nu a avut timp să debuteze în mod oficial, jucând doar un singur meci la echipa a doua. 

Adrian Cristea a fost "prinţ" doar câteva luni 

Adrian Cristea era unul dintre numele importante de Laurenţiu Reghecampf pentru campania de calificare în grupele Ligii Campionilor, în vara anului 2013. Echipa a reuşit să se califice în grupele celei mai importante competiţii europene, după "dubla" cu Legia Varşovia, dar "prinţul" nu s-a impus ca titular şi a fost lăsat pe liber în aprilie 2014. Un singur gol a marcat fostul dinamovist în aventura lui în Ghencea, cu Săgeata Năvodari. 

Pe lista jucătorilor care au petrecut foarte puţin timp la "roş-albaştri" mai intră Mihai Guriţă, adus în vara lui 2007 chiar de Hagi la Steaua, a plecat după doar un cantonament; Liviu Băjenaru, care ajungea în 2011, după ce în prealabil a fost transferat de U Cluj de la Gloria Bistriţa, pleca din Ghencea, la Astra, după două luni. Ultimul caz înainte de cel al lui Qaka este atacantul Valentin Lemnaru. A venit de la U Cluj în 2014, a jucat un meci în preliminariile Ligii Campionilor după care s-a întors din nou la Cluj. Toată afacerea i-a costat pe "roş-albaştri" 200 de mii de euro. 

Totuşi sunt şanse ca albanezul să nu fie singurul transfer din această vară de la FCSB la care se renunţă. După ce a fost schimbat la pauză în meciul cu FC Botoşani, Hristo Zlatinski este în pericol să aibă aceeaşi soartă. Din păcate pentru bulgar, el a jucat deja pentru două echipe în acest sezon, iar în acest caz poate pleca doar înapoi la Craiova. 

Afla mai multe despre: kamer qakamihai guritaadrian cristeavictor piturcaclaudiu ionescudorel stoicaliviu bajenaruvalentin lemnarufcsb 

viewscnt
Articole similare