Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

De la Pedro, la Pedri. Cine este noua senzaţie din lotul Barcelonei: ”Noi îi spuneam micul Messi!”

De la Pedro, la Pedri. Cine este noua senzaţie din lotul Barcelonei: ”Noi îi spuneam micul Messi!”galerie foto

FC Barcelona

Comentarii

Pedri, noul puşti minune al Barcelonei, pare că a apărut de nicăieri.

La doar 17 ani, Pedro Gonzalez Lopez a fost surpriza lui Ronald Koeman în El Clasico. Mijlocaşul ce măsoar 1.74 m a fost achiziţionat de Barcelona în acest an de la Las Palmas, după un duel cu Real Madrid.

Pedri nu este un produs al La Masia, aşa cum se întâmplă cu o mare parte dintre jucătorii promovaţi la prima echipă de antrenorii echipei catalane. Puştiul originar din Tegueste bifase deja 35 de meciuri pentru UD Las Palmas, iar cele patru goluri marcate în Insulele Canare au atras atenţia granzilor din Spania.

Internaţional U21 spaniol, deşi are doar 17 ani, Pedri a costat-o pe FC Barcelona 5 milioane de euro: ”Noi îi spuneam mereu că seamănă cu Messi. Colegii i-au pus această poreclă, de micul Messi. Este un fotbalist rar, care crează dependenţă. Are o carieră frumoasă în faţă şi faptul că deja s-a impus la Barcelona, pentru mine nu reprezintă o surpriză” explică Pepe Mel, tehnicianul care l-a promovat la prima echipă a ”canarilor” din Las Palmas.

La doar 17 ani, Pedri a bifa deja 8 meciuri pentru FC Barcelona. Ba chiar a şi marcat un gol în Europa, în duelul cu Ferencvaros. Rămâne însă cu picioarele pe pământ: ”Messi e la un alt nivel. Nu am curajul să fac această comparaţie” mărturiseşte puştiul minune. ”Urmăream Barcelona când eram mic. Îmi plăcea foarte mult Pedro, mai degrabă cu el mă văd asemănător” mai spune puştiul, dominat de o modestie care tinde să devină contagioasă.

Barcelona are probleme mari din punct de vedere financiar. Iar apele sunt tot mai tulburi înaintea alegerilor generale care vor aduce un nou preşedinte pe Camp Nou.

În plus, Messi are o situaţie incertă, iar super starul argentinian nu a oferit încă garanţii că va mai continua la Barca. În tot acest climat nefericit, puştii Pedri şi Ansu Fati reprezintă adevăratele pariuri de viitor al clubului. Şansa au primit-o, talent au, de aici încolo depinde doar de ei.

 

  • 1 gol în 8 meciuri a marcat Pedri pentru FC Barcelona
  • 15 milioane de euro este cota de piaţă a fotbalistului spaniol
  • Pedri poate evolua pe trei poziţii: mijlocaş ofensiv clasic, sau aripă stânga sau dreapta
     

 Galerie foto

Afla mai multe despre: pedribarcelona 

viewscnt
Articole similare