Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

De necrezut! VIDEO | Acesta a fost primul salariu al lui Maftei la Rapid, în "era Copos". "Nu mai ştiu ce am făcut cu ei" :) Cât încasa fundaşul

De necrezut! VIDEO | Acesta a fost primul salariu al lui Maftei la Rapid, în "era Copos". "Nu mai ştiu ce am făcut cu ei" :) Cât încasa fundaşul

Top Interviuri

Comentarii

Vasile Maftei (37 de ani) a fost invitatul lui Alexandru Săbău în cadrul rubricii TOP INTERVIURI, iar fostul fundaş a rememorat primul său contact cu echipa mare a Rapidului, una în care evoluau "grei" precum Mircea Rednic, Neluţu Sabău, Nae Stanciu, Dănuţ Lupu sau Adrian Iencsi.

Pe atunci doar un puşti, Maftei şi-a amintit că, "de ruşine", s-a schimbat în sala de forţă a clubului şi nu în vestiar.

În acea perioadă, Maftei încasa şi primii săi bani din fotbal şi şi-a amintit exact care a fost primul său contract la Rapid: 800.000 de lei vechi pe lună, plus 100 de dolari diurnă, din care trebuia să-şi plătească mâncarea şi cazarea. La cursul vremii, fundaşul încasa, în total, aproximativ 250 de dolari pe lună, adică 3000 de dolari pe an.

"Îmi aduc aminte că aveam 100 de dolari pe lună şi salariu 80 de lei (n.r. 800.000 de lei vechi). Ăstia sunt primii bani din fotbal. Nu mai ştiu ce am făcut cu ei", spune Maftei.



"Am fost la Rapid, am stat un an de zile. A venit nea Mircea Lucescu, chiar după ce câştigase Rapid campionatul şi punea foarte mult accent pe tineri. Lucra cu noi, ne mai chema pe la antrenamente tot timpul. La tineret erau Mărgăritescu, Bratu.

Erau nea Mircea Rednic, Neluţu Sabău, Şumudică, Nae Stanciu, Lupu, Măldărăşanu, Iencsi, Zeno Bundea, Lobonţ, Schumacher, care se transferase chiar atunci.

Îmi aduc aminte când m-am dezbrăcat prima dată, m-am dezbrăcat în sala de forţă. De ruşine. Nici nu aveam loc şi nu am insistat. M-am dus direct acolo.

Cu poantele era Şumudică. Era cu caterinca. Nae, tot timpul la 5 contra 2, era cu tinerii. Băga nişte materiale, mi-era o frică! Iar mă duc la antrenament"
, a declarat Maftei pentru Telekom Sport.

Debutul în prima echipă avea să vină mai târziu, în 2002, când antrenor era Mircea Rednic.

"Cu Foresta, 4-1. Toate se leagă. În Giuleşti. Mi-aduc aminte că era nea Mircea Rednic antrenor şi a venit nea Dinu (n.r. Gheorghe), care era preşedinte şi zice: Ţi-e frică? Nu ţi-e frică? Am mai jucat la echipa naţională de tineret cu Italia, tot aşa, multă lume, sub presiune, zic nu am de ce să îmi fie frică. Asta e! Chiar mi-a ieşit, am jucat bine la meciul ăla. Am avut (n.r. emoţii), eram terminat, dar mi-a ieşit bine", a declarat Maftei în cadrul TOP INTERVIULUI acordat Telekom Sport.

Afla mai multe despre: mafteitop interviu 

viewscnt
Articole similare