Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

De teama războiului, bogaţii Ucrainei părăsesc ţara. Printre ei se află şi Rinat Ahmetov. 20 de chartere au decolat într-o singură zi

De teama războiului, bogaţii Ucrainei părăsesc ţara. Printre ei se află şi Rinat Ahmetov. 20 de chartere au decolat într-o singură zi

Campionate

Comentarii

Cei mai bogaţi oameni de afaceri din Ucraina au început să părăsească ţara, din cauza tensiunilor care există la graniţa cu Rusia.

Ultimele luni au adus tensiuni tot mai mari la graniţa dintre Ucraina şi Rusia. Administraţia de la Kremlin a adus la graniţa cu Ucraina peste 100.000 de soldaţi şi multă tehnică de luptă.

De asemenea, Rusia a trimis în Belarus aproximativ 30.000 de soldaţi şi vehicule de luptă. Toate aceste mişcări ar face parte din intenţia lui Vladimir Putin de invada Ucraina.

În tot acest peisaj, mulţi dintre oligarhii ucraineni au început să părăsească ţara şi s-au îndreptat înspre state din Vestul Uniunii Europene. Printre ei, şi Rinat Ahmetov, patronul lui Şahtior Doneţk.

Ameninţaţi de război, cei mai bogaţi oameni din Ucraina au început să părăsească ţara

Tensiunile de la graniţa dintre Ucraina şi Rusia sunt în continuare la cote ridicate şi serviciile secrete din Occident au avertizat că trupele ruseşti ar putea ataca în curând.

În acelaşi timp, administraţia de la Kremlin susţine în continuare că nu se pune problema invadării Ucrainei şi că toată desfăşurarea de trupe ar face parte dintr-un exerciţiu militar.

Însă ameninţarea unui război i-a făcut pe câţiva dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Rusia să părăsească Ucraina.

Publicaţia pravda.com.ua notează că, numai duminică, 20 de chartere au plecat din Ucraina şi acestea aveau la bord oligarhi ucraineni, oameni de afaceri, prieteni, apropiaţi şi rude a acestora.

”Nu au existat atât de multe chartere într-o singură zi în 6 ani de observaţie”, notează jurnaliştii de la pravda.com.ua.

Printre cei care au părăsit Ucraina se numără şi Rinat Ahmetov, patronul lui Şahtior Doneţk. Avionul privat al acestuia a părăsit, de asemenea, duminică Ucraina, dar miliardarul ucrainean ar fi plecat, de fapt, încă de pe 30 ianuarie, cu destinaţia Zurich.

Oleksandr Iaroslavski, fost patron la Metalist Harkiv, cu afaceri în domeniile bancar şi al metalurgiei, ar fi părăsit de asemenea Ucraina, cu destinaţia Londra.

Dinamo Kiev nu s-a mai întors în Ucraina

Tensiunile dintre Rusia şi Ucraina afectează şi fotbalul. Dinamo Kiev, echipă antrenată de Mircea Lucescu, ar fi trebuit să revină în Ucraina după ce şi-a încheiat cantonamentul din Antalya.

Jucătorii lui Dinamo Kiev ar fi urmat să aibă câteva zile libere, după care ar fi trebuit să plece în al doilea cantonament din această iarnă.

Însă Mircea Lucescu a decis ca echipa să nu mai revină la Kiev, din cauza ameninţării unui război şi jucătorii au rămas în Antalya.

Mai mult, aceştia au primit liber de la Mircea Lucescu să-şi aducă şi familiile în Antalya.

Rămâne de văzut ce decizie vor lua cei de la Dinamo Kiev după ce se va încheia pauza competiţională. Campionatul Ucrainei se reia pe 26 februarie, când Dinamo Kiev are meci acasă cu FC Inhulets Petrove.

Afla mai multe despre: rinat ahmetov 

viewscnt
Articole similare