Experiențe împreună.
You are here:

Decizia FIFA care îl pune pe gânduri pe Ianis Hagi! Va lua o decizie importantă, zilele următoare

 Decizia FIFA care îl pune pe gânduri pe Ianis Hagi! Va lua o decizie importantă, zilele următoare

Stranieri

Comentarii

În urma efectelor COVID-19 la toate nivelurile fotbalului, FIFA a elaborat o serie de instrucţiuni şi recomandări dedicate unor subiecte esenţiale precum contractele jucătorilor şi transferurile acestora, în general.

Această activitate a revenit Grupului de Lucru condus de Vittorio Montagliani, vice-preşedinte FIFA, în care se regăsesc reprezentanţi ai cluburilor, jucătorilor, ligilor, asociaţiilor naţionale şi confederaţiilor. Deciziile Grupului de Lucru au fost legitimate ieri de susţinerea Consiliului FIFA.

Venim cu idei practice şi propuneri pentru a face faţă noului context. Deşi acestea nu vor rezolva toate problemele, vor aduce un plus de stabilitate şi vor clarifica aspecte din fotbal pentru viitorul apropiat”, a declarat preşedintele FIFA, Gianni Infantino.

Iată un sumar al instrucţiunilor şi recomandărilor aprobate cu privire la:

TERMENELE CONTRACTELOR DE JUCĂTORI

  • Contractele jucătorilor expiră de obicei la finalul sezonului, având dată limită tocmai data de final a acestuia, dar fotbalul fiind suspendat în cele mai multe ţări, devine evident că finalul sezonului nu va fi la data aşteptată
  • Astfel, se propune prelungirea duratei contractelor până la noua dată de final a sezonului, în acord cu intenţia iniţială a părţilor semnatare la încheierea contractului şi protejând stabilitatea şi integritatea sportivă.
  • Un principiu similar se aplică pentru contractele care urmau să înceapă la startul noului sezon, intrarea acestora în vigoare fiind amânată până data startului efectiv al sezonului viitor.


IMPOSIBILITATEA EXECUTĂRII CONTRACTELOR EXISTENTE

  • FIFA recomandă cluburilor şi jucătorilor să găsească împreună înţelegere şi soluţii pentru contractele dintre aceste entităţi care nu pot fi executate în această perioadă.
  • Este, în primul rând, în sarcina părţilor să se adapteze contextului specific din fiecare ţară, dar FIFA recomandă o evaluare imparţială a tuturor aspectelor privind fiecare situaţie în parte, incluzând măsurile guvernamentale în sprijinul cluburilor şi jucătorilor, legate de amânarea sau reducerea plăţilor şi acoperirea eventualelor asigurări.
  • Dacă părţile nu se pot înţelege şi, pe cale de consecinţă, cazurile ajung la FIFA, factorii care vor fi luaţi în considerare pentru soluţii corecte şi echilibrate pentru ambele părţi vor fi: existenţa unui demers real din partea clubului de a ajunge la o înţelegere cu jucătorii, situaţia financiară a clubului, proporţionalitatea oricărei ajustări aduse contractelor jucătorilor, situaţia venitului net al jucătorilor după orice ajustare a contractului, echitate în tratarea jucătorilor

PERIOADELE DE TRANSFERURI

  • FIFA este flexibilă şi va permite mutarea perioadelor de transferuri în intervalul dintre finalul sezonului vechi şi startul noului sezon, fiind necesară adaptarea cadrului regulamentar obişnuit la noul context factual.
  • În acelaşi timp, FIFA va încerca să asigure, pe cât posibil, un nivel general de coordonare, ţinând cont de nevoia de a proteja regularitatea, integritatea şi buna funcţionare a competiţiilor, astfel încât rezultatele sportive ale fiecărei competiţii să nu fie perturbate.

Decizia FIFA care îl pune pe gânduri pe Ianis Hagi! Va lua o decizia carierei, zilele următoare

Printr-o situaţie aparte trece fotbalistul român al celor de Genk, Ianis Hagi, împrumutat până în vară la FC Rangers. Acesta ar fi trebuit să se întoarcă în Belgia în această vară, apoi, dacă scoţienii ar fi activat clauza de cumpărare să se întoarcă în Scoţia. Dar exista şi varianta de a nu se activa clauza. În urma deciziei FIFA, Ianis Hagi poate rămâne la Rangers tot sub formă de împrumut până la finalul sezonului din Scoţia, apoi se poate decide ce se întâmplă cu cariera sa, dacă este cumpărat sau nu de Rangers, sau dacă se întoarce la Genk si este vândut mai departe. Interes există, cluburi mari ale Europei îl monitorizează pe tânărul Ianis.

Astfel, Ianis Hagi va mai avea timp la dispoziţie să-i convingă pe conducătorii de pe Ibrox de faptul că îşi merită cele cinci milioane de euro, atât cât costă trecerea sa definitivă la Rangers. Bineînţeles, acest lucru se poate întâmpla numai dacă ambele părţi sunt de acord cu acest lucru. Decizia FIFA vine în susţinerea fotbalului pe timp de de criză, însă nu face rabat de la bunele practici. Atât Ianis Hagi, cât şi conducătorii de la Rangers, vor lua o deciziei zilele următoare cu privire la acest transfer.

viewscnt
Articole similare
Ești client de servicii mobile sau fixe la Telekom? Activează factura electronică pentru a o primi prin email. Astfel te protejezi pe tine, pe cei dragi și pe cei care-ți aduc factura! Află mai multe