Descarcă aplicația: orange sport Live TV Orange Sport: 1 2 3 4
You are here:

Decizia luată de EHF în privinţa lui Ambros Martin. Selecţionerul Rusiei încălcase protocolul sanitar. Laura Moisă nu va mai putea evolua la CE

Decizia luată de EHF în privinţa lui Ambros Martin. Selecţionerul Rusiei încălcase protocolul sanitar. Laura Moisă nu va mai putea evolua la CE

Handbal

Comentarii

Forul european de handbal (EHF) a anunţat, luni, că a transmis avertismente către cinci delegaţii participante la CE din Danemarca - Cehia, Croaţia, Serbia, Spania, Rusia - pentru nerespectarea ”unor părţi” din procolul sanitar impus de pandemia de coronavirus.

EHF a anunţat efectuarea a 3.400 de teste de la începerea competiţiei, care au relevat trei cazuri pozitive, două în delegaţia Serbiei şi unul în cea a României (Laura Moisă).

Din cele cinci delegaţii, cea a Rusiei ar fi primit avertismentul pentru că antrenorul Ambros Martin a părăsit ”zona roşie” de protecţie a echipelor şi oficialilor, la finalul partidei cu Cehia, pentru a discuta cu un oficial federal rus.

Zonele roşii de protecţie din sălile de joc sunt delimitate cu bariere de tribune.

EHF a reiterat în anunţul de luni regulile de respectare pentru protocoalele sanitare impuse de pandemia de coronavirus şi a precizat că ”membrii delegaţiilor care au fost testaţi pozitiv se supun unei carantine de şapte zile, iar apoi se pot întoarce în ţările de provenienţă”.

Potrivit EHF, orice persoană infectată nu mai poate lua parte la turneul final în nicio fază, astfel că şi extrema dreapta Laura Moisă este obligată să se întoarcă în ţară, după şapte zile de carantină. Laura Moisă a primit rezultat pozitiv la testarea din urmă cu o săptămână, când delegaţia României a intrat în Danemarca.

Forul european a mai precizat că avertismentele sunt singulare, iar o altă încălcare a regulilor protocolului sanitar va duce la expulzarea ”automată” şi retragerea acreditărilor la turneul final.


ŞTIREA INIŢIALĂ

Antrenorul echipei feminine de handbal a Rusiei, Ambros Martin, riscă să fie exclus de la turneul final al Campionatului European din Danemarca după ce a încălcat protocolul sanitar pus în practică din cauza pandemiei de coronavirus, informează lequipe.fr.

După victoria Rusiei de sâmbătă (scor 24-22, cu Cehia), antrenorul Ambros Martin a urcat în tribună pentru a discuta câteva minute cu un oficial rus - se pare secretarul general al federaţiei - şi a bătut palma cu acesta când a plecat.

Antrenorul spaniol a încălcat protocolul pus în aplicare de federaţia europeană prin părăsirea "zonei roşii" în care se află echipele şi oficialii.

În sala din Herning, o bandă marchează sfârşitul "bulei" sanitare în care se află jucătoarele şi staff-urile, separată cu o distanţă de un metru de o a doua barieră, care ţine publicul la distanţă. Cu toate acestea, Martin a părăsit această "bulă" şi, după câteva minute, un oficial EHF a venit să pună capăt acestei ieşiri.

Scena a fost filmată de camerele TV2, post care a difuzat imaginile duminică (VIDEO AICI). În cazul încălcării protocolului, sancţiunea prevede excluderea persoanei vinovate. EHF va comunica luni, la prânz, pe această temă, în timp ce Rusia va juca, în cursul serii, meciul din grupă împotriva Suediei.

 

 

Afla mai multe despre: martin ambros 

viewscnt
Articole similare